3 + 1 költségcsökkentő tipp családoknak

Borítókép: 3 + 1 költségcsökkentő tipp családoknak Forrás: OTP EP
Sok szülő nem is sejti, hogy évente közel 150 ezer Ft támogatást kaphatna a családi kiadásokhoz egészségpénztáron keresztül. Ha pedig mindkét szülő élne ezzel a lehetőséggel, az már közel 300 ezer Ft pluszt jelentene egy családnak. Ismerd meg, mire és hogyan kaphattok támogatást!

Ha van személyi jövedelemadó befizetésed, és nyitsz OTP Egészségpénztári számlát, ahová befizetsz annyit, amennyit megengedhetsz magadnak, akkor visszakaphatod a befizetésed 20%-át (adó-visszatérítésként). Arra ügyelj, hogy évente max. 150 ezer Ft támogatást kaphatsz, amit 750 ezer Ft befizetésével érhetsz el. Erről a bizonyos egészségszámláról megannyi családi kiadást fedezhetsz, tehát jól kihasználhatod az egyenlegedet, ami ugye 20%-kal gyarapodni fog. (A befizetett összeget működési költség terheli, ennek ellenére jelentős pluszforrásra tehetsz szert.)

Ismerj meg 3 + 1 lehetőséget, melyekre több forrásod lehet egészségpénztárral!

1, Támogatás a gyermek születéséhez, gondozásához, neveléséhez

Ha baba érkezik a családba, akkor akár 1 millió Ft is felvehető egészségszámláról.* Ha gyermeket gondozol, nevelsz, akkor a GYED, GYES, GYET összegét kiegészítheted egészségszámládról.*

Forrás: OTP EP

2, Támogatás az egészségügyi kiadásokhoz

Ha gyógyszert vagy gyógyászati segédeszközt (pl. szemüveget) veszel magadnak vagy családtagjaidnak, akkor nagy részüket fizetheted egészségpénztári egyenlegedből. Ha orvoshoz mész vagy családtagod fordul orvoshoz, akkor a vizsgálatok, kezelések zömét is fizetheted egészségszámládról (pl. fogászatot).

Forrás: OTP EP

3, Támogatás a gyermek ruháihoz

Ha ruhát vásárolsz óvodás vagy iskolás gyermekednek a tanév idején, akkor ezt is fizetheted egészségszámládról.*

Forrás: OTP EP

+ 1 Támogatás: lakáshitel törlesztéséhez

Lakáshitelt törlesztesz? Fizesd a törlesztő egy részét szintén egészségszámládról!*

A legtöbb támogatás megduplázható, ha mindkét szülő pénztártag!

Kattints ide a további részletekért (támogatások összege, igénylése, feltételei, elszámolható tételek)!

Belépés az OTP Egészségpénztárba

*Családi támogatásokra a legalább 180 napja befizetett egészségpénztári egyenleg használható fel. Azonban egészségügyi kiadásokra azonnal felhasználhatod befizetésedet.

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Most 1 millió forintot nyerhetsz az OTP Egészségpénztárral!

Játék időtartama: 2022. augusztus 22.-október 14.

Részletek: www.otpep.hu