Trükkös tükrök, vörös tónusok, természetes anyagok – 5+1 trend 2023 legmenőbb konyháihoz

Borítókép: Trükkös tükrök, vörös tónusok, természetes anyagok – 5+1 trend 2023 legmenőbb konyháihoz Forrás: konyhakiallitas.hu
A konyha nem csak egy helyszín a házban, ahol elkészülnek az ételek, sokkal inkább az otthonunk egyik legfontosabb helyisége, ahol sok időt töltünk. Nem mindegy hát, hogy milyen környezetben tesszük mindezt. Az álomkonyha mindenkinek mást és mást jelent, de a legfrissebb trendekhez iránymutatót adhat az alábbi összeállítás. Március 3-5 között többek között ezekkel az irányokkal is találkozhatnak a Konyhakiállítás látogatói.

Íme 2023 legnépszerűbb konyhatrendjeinek 5+1-es toplistája!

Trükkös tükrök

A teret optikailag bővítő megoldások tárháza igen gazdag, ha kisebb méretű a konyhánk, a szokványos megoldások helyett bátran alkalmazhatunk tükröket a szekrények frontjain. A tükörfrontok remekül belesimulnak bármilyen közegbe, miközben izgalmas csavarral verik vissza a fényt, így a térélményt nem csak tágítják, de gazdagítják is.

Forrás: konyhakiallitas.hu

Vörös tónusok

A konyha az otthon szíve és lelke, egy olyan helyiség, ahol ízek, élmények és érzelmek születnek. Ezt a hívogató atmoszférát erősítheted meg vörös tónusokkal. A piros szín árnyalatai képeket az érzelmek talán legszélesebb skáláját előidézni bennünk: közvetíthetnek szeretetet, szenvedélyt, merészséget, erőt, melegséget, inspirációt is. Ha igazán drámai, markáns hatást szeretnél elérni, akkor az egy vörös szekrénnyel vagy fronttal biztosan sikerülni fog.

Forrás: konyhakiallitas.hu

Látványos falikarok

Bár a konyha továbbra is a sütés-főzés központja, szerepe átalakult és kibővült. Ez a helyiség lett az elmúlt évek egyik legkedveltebb szórakozóhelye, ahol barátainkkal kikapcsolódhatunk, online meetingelhetünk a kollégákkal, vagy ahol a gyerekek befejezhetik a házi feladatukat. Ezért is fontos, hogy olyan rugalmas konyhai világítást tervezzünk, amely minden forgatókönyv esetén megállja a helyét, mint például a mozgatható, állítható és látványos falikarok.

Forrás: konyhakiallitas.hu

Természetes anyagok

A zöld márványok és kövek az egyik legnépszerűbb konyhai designtrendek közé tartoznak. Természetes, kortalan luxust, kiegyensúlyozottságot és nyugalmat sugároznak. A zöld kövek tengernyi árnyalatával és textúrájával találkozhatunk a modern otthonokban, a világos, már-már mentába hajló tónusoktól sötét smaragd és méregzöldig most minden árnyalat divatban van.

Forrás: konyhakiallitas.hu

Színes tűzhelyek

Legyen szó régi vagy új konyháról, egy színes tűzhellyel igazán egyedivé teheted a teret. Egy ilyen látványos, masszív szerkezet az egész konyhát öltözteti, kiemelve a helyiség egyik legfontosabb területét, ahol az igazán különleges fogások készülnek.

Forrás: konyhakiallitas.hu

Menő a monokróm (is)

Bár a színeknek az idei trendek alapján csak képzeletünk szab határt, a modern és minimál stílust kedvelők továbbra is választhatják a kiegyensúlyozott és visszafogott monokróm konyhát, melyet természetes kövekkel, szép fa felületekkel és organikus, lágyabb formákkal tehetünk még harmonikusabbá.

Forrás: konyhakiallitas.hu

Inspiráció felújításhoz

Akár kisebb átalakítást, lakásfelújítást tervez, akár most költözik új otthonába, az ország egyetlen éves konyhai seregszemléjén, a Konyhakiállításon számtalan újdonság vár minden érdeklődőt. Március 3-5 között a Papp László Budapest Sportarénában a legújabb bútorcsaládok és gépek mellett számos kiegészítő témában is gondoltak az építkezés és komplett lakásfelújítás előtt állókra a szervezők. A Konyhakiállítás a legfrissebb konyhai trendek és szakmai kiállítói programok mellett jó néhány különleges ízélményt is ígér: Michelin csillagos séfek, színészek és népszerű bloggerek hozzák el kedvenc receptjeiket, majd bemutatóik után személyesen is lehet találkozni velük. Az esemény megszokott módon idén is nyereményjátékkal vár mindenkit, melynek fődíja egy személyre szabott konyhabútor 2,5 millió Ft értékben.

Bővebb információ és részletes program: www.konyhakiallitas.hu

A konyha otthonunk egyik legfontosabb élettere. Így gondolják ezt a következő hírességek is, akik nem csak a hasukat szeretik, de főzni is imádnak!