Próbababák ülnek az éttermekben, várva az újranyitást

Borítókép: Próbababák ülnek az éttermekben, várva az újranyitást Forrás: Go Vilnius
Vilniusban is volt egy időszak, amikor az éttermek belső tereiben még nem lehetett helyet foglalni, csak a kerthelyiségekben. Ezért kirakatbabákat ültettek néhány asztalhoz, hogy ne álljanak üresen. Persze a babák a legújabb haute couture-t viselték.

Világszerte elkezdődött a járványügyi korlátozások feloldása, így az emberek elkezdtek kiszállingózni a lakhelyeikről. Több hónap karantén után a helyek is újra kinyitnak, de a szociális távolságtartás és a higiénia továbbra is fontos szabályok, amelyeket be kell tartanunk a vírusfertőzés elkerülése érdekében.

Egy vilniusi étterem kreatív megoldással ösztönöz a megfelelő távolság betartására: helyi tervezőkkel kollaborálva próbababákat ültettek az asztalokhoz. A legújabb kollekciókba öltöztetett babák üde színfoltokként töltik ki az éttermek kiüresedett helyeit. A megoldás annyira látványosan sikerült, hogy azóta már több étterem is bővítette állandó vendégkörét, így egyre több helyen életnagyságú babák foglalnak helyet az asztaloknál.

Litvániában árpilis 27-től lehetett helyet foglalni az éttermek kerthelyiségeiben, május 18-tól pedig a belső terekben is.

A galériában megnézheted a legsikkesebb outfitekbe felöltöztetett próbababákat a vilniusi éttermek asztalainál: