Pilát Gábor: A párkapcsolat butít?

Borítókép: Pilát Gábor: A párkapcsolat butít? Forrás: Pixabay.com/5688709
Úgy a házasság, mint a párkapcsolat is, néha elbutító állapot. Miért? Mert belekényelmesedünk. Mert nincs egy veszélyre figyelmeztető, pirosan villogó lámpa, üvöltő sziréna kísérettel, hogy baj van. Hogy kiesett a kapcsolat a figyelem fókuszából. Hogy már nem teremtjük.

Ilyenkor lenne jó egy arcunkba villanó transzparens, mélyen ez áll: “Ebben a világban nincs stagnálás! A dolgok épülnek, vagy pusztulnak.” Így az ember csak megy le, de mindig csak egy lépést, módszeresen hozzászoktatva magát az új helyzethez. Mindennap csak egy lépés, míg végül már lent jár a völgyben, ahova legfeljebb délben süt be a nap.

A sors persze nagy rendező, ha szerencsénk van hamar közbelép, ha nincs, akkor tovább botorkálunk a hideg, nyirkos árnyékban.

Azonban amikor némi tudatosság, vagy még több szerencse révén kikecmergünk a völgyből, akár a kapcsolat újbóli pályára állítása, akár a lezárása okán, vár még ránk feladat. Tanulnunk kell a lejtmenetből.

A folytatás esetén azt, hogy ne felejtsük el működtetni a kapcsolatot, és ne csak az autóban figyeljük a visszajelző műszereket, hanem magunkban is. Lezárás esetén pedig ne csak azt a sebet gyógyítsuk be, amire az ex neve van írva, hanem azt is, amin a házasság, vagy kapcsolat felirat szerepel.

Amennyiben ez nem gyógyul be, akkor marad a következtetés: még egyszer nem szeretném megpróbálni.

Az orvostudomány ma már sok csodára képes, a félelmet azonban nem képes kioperálni a lelkedből. Te viszont bármikor megteheted. A műtét előtt azért tisztítsd meg a szemüveged.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt,
az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor