Zalánki Gergő, a férfi vízilabda-válogatott játékosa és felesége, Fruzsina: „Életünk egyik legnagyobb kihívására készülünk”

Borítókép: Zalánki Gergő, a férfi vízilabda-válogatott játékosa és felesége, Fruzsina: „Életünk egyik legnagyobb kihívására készülünk”
Zalánki Gergő, vagy ahogy sokan nevezik: Zalesz a férfi vízilabda-válogatott egyik legígéretesebb játékosa. Tavaly megházasodott, napokon belül utazik Tokióba, az olimpiára. Utána talán végre lesz idejük elmenni nászútra, még az Olaszországba történő költözés előtt. És rövidtávú terveik között szerepel az is, hogy fiatalon legyenek szülők. De miért döntöttek a húszas éveik elején úgy, hogy összeházasodnak? Milyen volt az esküvő a covid második hullámának küszöbén? Szoktak-e veszekedni és hogy készülnek arra, hogy az olimpia miatt most jó ideig nem látják egymást, utána pedig ősszel egy teljesen új élet vár rájuk egy másik országban? Erről és még sok minden másról beszélgettem velük, még éppen elcsípve őket együtt, az olimpia előtt. Főszerkesztőnk, Zubor Rozi interjúját olvashatjátok.

Manapság fiatalnak számít az a kor, amikor ti kimondtátok a boldogító igent. Zalesz 25, Fruzsi, te 22 voltál. Biztos mondta a környezetetek, hogy éljetek még... :) Miért döntöttetek mégis a házasság mellett?

Gergő: Mindketten hasonlóan látjuk a világot, fontos számunkra a család és ez az első lépés ahhoz, hogy családot alapíthassunk. Megtaláltam a megfelelő embert Fruzsi személyében, tudtam, hogy nagyon szerencsés vagyok és nem szerettem volna tovább várni. Nem volt kérdés, hogy vele képzelem el magam a jövőben.

Fruzsi: Ezek mellett pedig amikor kiderült tavaly, hogy a covid miatt halasztják az Olimpiát egyértelmű volt számunkra, hogy most kell házasodnunk, hiszen akkor volt időnk ezt igazán megszervezni, kiélvezni. Persze, az így kapott lehetőség nem lett volna elég, ha nem tart ott a kapcsolatunk, de az eleje óta olyan magától értetődő volt az egész. Lehet, hogy ijesztőnek tűnhet ilyen fiatalon házasodni, de mi nagyon harmonikusan élünk együtt már évek óta.

Sokan azt mondják, csak egy papír. Ti mit gondoltok erről?

Gergő: Valóban sokan így gondolják, de mi nem osztjuk ezt a nézetet. Szerintem ez sokkal többről szól. Két ember elhivatottsága, hogy együtt felépítenek egy fantasztikus családot és, ha kell ezért mindenkivel, akár az egész világgal is szembeszállnak.

Fruzsi: Számomra is nagy jelentőséggel bír, főleg azért mert a szüleim már több, mint húsz éve kiegyensúlyozott házasságban élnek és nagyon szeretik egymást. Nem volt kérdés, hogy én is ezt szeretném majd. Egyébként már csak azért sem értek egyet, mert nekünk az esküvő óta még jobb a kapcsolatunk.

Milyen téren? Miben változott a kapcsolatotok, mióta házasok vagytok?

Fruzsi: Előtte sem voltak veszekedések, de azóta talán még annyi se. Mindketten lazán vesszük a mindennapi dolgokat és tiszteletben tartjuk a másik döntéseit. Már látom, hogy mikor kell ‘visszalépnem’ kicsit, például világversenyek előtt, az az időszak nem rólam szól.

Gergő: Sokkal nyugodtabb és harmonikusabb.

Tudjuk, hogy közös a cél és mindent meg tudunk beszélni, bármiről is legyen szó.

Nagyon jó az összhang, barátok is vagyunk, ami szerintem elengedhetetlen.

Mi szerintetek a jól működő párkapcsolat/házasság titka?

Gergő: Szerintem a kommunikáció a legfontosabb. Ha ez nem működik jól elég nehéz lesz hosszú távon fenntartani a párkapcsolatot.

Fruzsi: Én a feltétlen bizalmat emelném ki. Még sosem csalódtam Gergőben, nincs okom féltékenykedni vagy idegeskedni. Én nem tudnám nyugodtan élni az életem, csinálni a saját dolgom, ha mindig azon kéne gondolkodnom, hogy éppen igazat mond vagy sem.

Mondtátok, hogy nem nagyon veszekedtek. De ha esetleg mégis, akkor min?

Gergő: Szinte hihetetlen, de tényleg nem igazán szoktunk veszekedni. Ha mégis előfordul az általában akkor van, ha valamelyikünk nagyon fáradt és egy jelentéktelen dolgon összekapunk. Ezekre rendszerint másnap nem is emlékszünk.

Fruzsi: Régen (magunkhoz viszonyítva) sok konfliktus volt abból adódóan, hogy nem láttam át az élsport világát. Nem értettem miért kell korán lefeküdnie, ha volt egy fontos gála vagy esemény miért nem tud velem megjelenni, ha másnap meccs van. Nyilván ezeket már átértékeltem magamban és talán idő közben fel is nőttem. :)

Ki egyébként a veszekedősebb, ki kezdeményezi a békülést?

Gergő: Fruzsi nagyon forróvérű, általában ő kezdeményezné a konfliktust, de én ezeket nem veszem fel. Ezért nincs is vita köztünk, ha látom, hogy egy apróságból kialakulóban van egy nézeteltérés, ami sehova sem vezet higgadt maradok és nem reagálok a provokációra.

Fruzsi: Ez tényleg így van. :D Az biztos nem nekem köszönhető, hogy nem jellemző a kapcsolatunkra a veszekedés. Hirtelen haragú vagyok, de nagyon gyorsan le is nyugszom. Ha valaki erre ugyanolyan hirtelen hévvel reagálna, az maga lenne a katasztrófa.

És hogyan éltétek meg a járvány miatti bezártságot/összezártságot? Mennyire kellett az esküvőtöket újraszervezni a szigorítások miatt?

Gergő: Ez az időszak érdekesen alakult. A covid okozta nehézségek mellett nekem volt egy komoly sérülésem, ami miatt hónapokig ágyhoz voltam kötve. Kérdéses volt, hogy felépülök-e egyáltalán az esküvőre.

Fruzsi: Mikor végre kiderült, hogy járóképes lesz addigra, a vendégek fele lemondta az esküvőt mert egy meccset, ahol az egész csapat pályára kellett lépjen, áttettek aznapra. Ráadásul folyamatosan lestem a híreket milyen szigorítások várhatóak a mi dátumunkra. Szerencsére, mi pont megúsztuk, de ha egy héttel később lett volna, már nem tudtuk volna ilyen formában megtartani.

Mindketten a magatok szakmájába sikeresek vagytok. De ez sok munkával is jár – sok edzés, sok meccs, sok fotózás, stb. Figyeltek arra tudatosan, hogy azért maradjon egymásra is ugyanúgy idő?

Gergő: Így van. Van, hogy úgy jön ki a program, hogy nem tudunk sokat találkozni egymással, de ez a felnőtt élet velejárója. Én úgy gondolom, az az egészséges, ha mindkettőnknek vannak céljai és ebben támogatjuk a másikat. Előbb-utóbb mindig jönnek könnyebb napok és azokat majd kihasználjuk.

Fruzsi: Ehhez hozzátartozik, hogy én mindig próbálom úgy alakítani az elfoglaltságaim, hogy az Gergőéhez illeszkedjen. Ha egy fotózásra két lehetséges dátumot adnak meg az első, hogy megnézem az ő beosztását és igyekszem úgy matekozni, hogy együtt lehessünk.

Fruzsi, te az a típus vagy, aki eljársz Zalesz minden meccsére? Vagy otthonról nézed?

Mindig elmegyek, ha van rá lehetőség. Ez nekem egy olyan program, ami nagyon feltölt. Vannak barátnőim is ebből a közegből, illetve olyan emberek, akikkel szívesen találkozom és beszélgetek szurkolás közben.

Zalesz, milyen érzés, amikor valakinek ennyire gyönyörű felesége van? Amikor a szeretett nőnek az a foglalkozása, hogy csodás képeket készítenek róla, akár nagyon kevés ruhában, amit aztán férfiak százezrei is láthatnak? Nem voltál sose féltékeny?

Az elején kicsit fura volt, de megszoktam. Nagyon büszke vagyok rá és magamra is, hogy ilyen gyönyörű feleségem van. Minden munkát vagy egy adott képet átbeszélünk, hogy ez belefér-e vagy sem. Féltékenykedés nem volt ezzel kapcsolatban soha, ő már régen a szakmában van és bízom az ítéletében egy-egy fotós vagy márka kapcsán.

Nemrég került ki a párról a Rebel magazinban egy fotósorozatában, amelyben ők is szerepelnek és amelyre nagyon büszke is a Zalánki házaspár

Egyébként ha már itt tartunk, a járvány milyen hatással volt a munkáitokra az elmúlt 1-1,5 évben?

Gergő: Az olimpia elhalasztása, mint a legtöbb sportolót, engem is elég rosszul érintett. Friss Eb győzelemmel a hátunk mögött, úgy éreztem jó esélyünk lehet. Most egy évvel ez után, az indulás előtt pár nappal úgy gondolom sikerült újra jó formába kerülnöm, de majd eldől mire leszünk képesek.

Fruzsi: Az első lezárások alatt nem volt munkám, szerintem a legtöbben nem mertek dolgozni. A második alatt szerencsére kiemelkedően sokat dolgoztam. Sok új márka is megkeresett, muszáj volt mindenkinek talpra állnia.

Most egy pár hétig külön lesztek egymástól, Zalesz ugyanis pár nap múlva indul Tokióba, az olimpiára. Voltatok már ennyit külön? Ha nem, hogy készültök erre az időszakra?

Gergő: Két éve Dél-Koreában (Kvangdzsuban) volt a világbajnokság, amikor nagyjából ennyi időt töltöttünk külön. Ez ilyenkor természetesen nem a legjobb időszak, de elengedhetetlen a cél érdekében. Nehéz, mert már indulásnál hiányzik, de koncentrálnom és teljesítenem is kell.

Fruzsi: Már megvan ezekre az időkre a taktikám. Jó előre leszervezek rengeteg munkát és akár több napos barátnős utazásokat. Nem ülök otthon és kesergek azon, hogy távol van, hanem próbálom addig is hasznosan eltölteni az időm.

Az Olimpia után viszont kettő, már közös nagy utazás is vár rátok. Az egyik a nászút. Miért csúszott ennyit és hova terveztek elmenni?

Fruzsi: Először a nászutunkra próbálunk meg eljutni így egy év után, ami egyáltalán nem bizonyul könnyűnek. Ha jól emlékszem ez a negyedik helyszín és időpont. A koronavírus okozta kiszámíthatatlan utazási viszonyok és az, hogy Gergő eleve évente kétszer kap ‘szabadságot’, amiből egy a Karácsony, elég nehézzé teszik az egészet. Jelen állás szerint Mauritiusra megyünk két hétre. Ezt követően költözünk Olaszországba, ami egy nagy vízválasztó lesz az életünkben.

Nem kérdezem meg, hogy mikor jön a baba, mert tapasztalatból tudom, hogy az esküvő után ezt a kérdést senki nem hagyja ki. :D Szóval már biztos a fületeken jön ki. De arra kíváncsi vagyok, hogy mik a rövid és a hosszú távú terveitek most? Például a másik nagy utazás, Olaszországba?

Fruzsi: Én bizakodva tekintek az új élet felé. Modellként laktam már Olaszországban hónapokat különböző városokban, de akkor egyedül voltam. Egészen más lesz most.

Gergő: A baba tervben van és abszolút cél, hogy fiatalon szülők legyünk. Én szeptembertől a Recco játékosa lehetek, ami egy gyerekkori álmom volt. Tengerparton fogunk élni, egy új nyelvet fogunk megtanulni, úgy gondolom nagyon jó lesz, ugyanakkor életünk egyik legnagyobb kihívása.

UPDATE: Azóta a magyar férfi vízilabda-válogatott bronzéremmel tért haza a tokiói olimpiáról, amihez szívből gratulálunk. Gergő és Fruzsi pedig a TV2 reggeli műsorában meséltek a jövőbeli terveikről: