Borítókép: Coco Chanel: “Csúnya nő nem létezik, csak lusta.”

Coco Chanel: “Csúnya nő nem létezik, csak lusta.”

Annak a párkapcsolatnak, amire vágyunk, már meg van az egyik fele. Mi vagyunk azok, és mi tehetünk azért, hogy olyanná csiszoljuk, amilyenné szeretnénk, hogy váljon. Foglalkozzunk önmagunkkal, fektessünk önmagunkba, és formáljuk magunkat olyan nővé, aki jól érzi magát a bőrében. Mert ahogy Coco Chanel mondta: „Csúnya nő nem létezik, csak lusta.”

Hogyan váljunk olyan nővé, aki jól érzi magát a bőrében?

Kell, hogy legyen egy finom, nőies magabiztosságunk, tartásunk. A tartás definícióját sok helyen kerestem, de nem találtam olyat, ahol ne a tartás szóval magyaráznák, ezért alkottam rá egy definíciót. A tartás az önmagunkból fakadó magabiztosság, önbizalom, határszabás, érzékenység, lágyság, befogadás, értelmi és érzelmi intelligencia együttes megnyilvánulása.

Ismerjük meg a férfit, és az ő működését! Ha értjük a férfit, akkor nem félünk attól, hogy ki vagyunk szolgáltatva az eseményeknek. El fogjuk tudni dönteni, hogy a “Királyunk” valóban “Király”-e vagy csak egy “kóbor lovag”.

Szükségünk van még a női kisugárzásunkra, belső szépségünkre. Tudnunk kell, hogy mi az, amiért odavannak a férfiak, miben vagyunk jók, és miben lehetnénk jobbak. Miben tudunk kompromisszumot kötni, mik az erényeink és hátrányaink. Hol vannak a határaink, és meg tudjuk-e azokat tartani: meddig tart vonzónak lenni és hol kezdődik a közönségesség. Meddig vagyunk türelmesek és hol kezdődik az önfeláldozás. Mennyire vagyunk csábítóak, és mennyire tudunk gondoskodni. Tudunk-e nemet mondani?

Nem szabad összekevernünk: a nőies erő nem egyenlő az erős nővel. Az erős nő küzd, előre tör, és akár saját nőiessége árán is “meg akarja menteni a világot”. Természetesen ennek hozadéka, hogy harcol, rohan, kiborul, aztán veszekszik. Legyünk belül erősek, de tudjunk gyenge nők is lenni, mert a férfiak szeretnek segíteni, megmenteni. Vegyük észre, hogy mikor tudnak nekünk segíteni, és ha maguktól nem veszik észre, akkor kérjük meg őket a női kommunikációt használva.

Legyünk nagyon megértőek, azaz okosak, ami nem egyenlő a megalkuvással. Ahelyett, hogy utasítanánk, kérdezzünk. Minden férfi szereti, ha az ő kedve szerint történnek a dolgok, és ők hozhatnak döntéseket. Ha szeretnénk, hogy a saját akarunk érvényesüljön, akkor kérdezzünk jól!

„A nő önmagától csodálatos.” Felejtsük el, hogy akkor leszünk igazi nők, ha van mellettünk egy igazi férfi. Nincs arra szükségünk, hogy igazi férfit keressünk azért, hogy igazi nők lehessünk. Ha azt hisszük, hogy csak egy férfi mellett vagyunk képesek nővé válni, akkor soha nem leszünk valóban azok. Mindig igazi nők vagyunk, csak ki kell csomagolni magunkat abból, amibe a feminizmus beletekert. A jogainkhoz való ragaszkodás mára félreértelmezett küzdelem. A nőiesség megéléséhez viszont szükségünk van egy igazi férfira, de ő akkor fog megjelenni, ha mi életre keltjük.

Ahhoz, hogy elérjük a vágyott állapotot, mindenek előtt fel kell ismernünk a saját hibáinkat, gátjainkat, és magunkban szükséges először rendet tennünk. Ki kell dolgoznunk magunkból (önismereti technikák segítségével) minden rossz mintát, gátló hitrendszert, amik a tudattalanunkban húzódnak meg. Szinte elengedhetetlen, hogy nyitottak maradjunk, hogy ne utasítsuk el a változás lehetőségét, és új szemszögből érzékeljünk, értékeljünk. Meg kell ismernünk a férfit, az ő működését, és értenünk kell, hogy amit tesz, miért teszi. Fel kell ismernünk, hogy mi az, ami nem működik a kapcsolatunkban, és miért nem működik.

Ha te is szeretnél sikeres nő lenni, de nem tudod, hogyan, akkor érdemes elolvasnod a 99% Légy az egyetlen! című könyvem vagy részt venni a 99% 2 napos tanfolyamomra, hogy te is magabiztos, határozott, tartással teli nő lehess, akit megbecsül a férfi.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Mit (nem) csinálnak a mentálisan erős nők? Mutatjuk a galériában!