Válás után új szerelem: hogyan mutasd be a gyereknek?

válás,mozaikcsalád Forrás: Getty Images
Kell-e mondanunk, mennyi izgalommal jár egy új szerelem? Nincs ez másként akkor sem, ha történetesen már túl vagyunk egy házasságon és egy váláson. Csodálatos érzés újra társra találni, szerelmesnek lenni és hinni abban, hogy ismét van esélyünk a boldogságra… Már csak azt kell kitalálnunk, hogyan jelentsük be mindezt a gyerekeinknek.

A hazai statisztikák szerint a házasságok nagyjából fele válással végződik, ez pedig azt is jelenti, hogy a 21. századra a család fogalma átértelmeződött. Természetessé vált, hogy az emberek a szakítás után új párkapcsolatokat keresnek, esetleg újra házasságot kötnek. A válás utáni társkeresés és randizás azonban senkinek sem egyszerű – főleg nem, ha egy egyedülálló anyáról van szó.

Egyedülálló anyaként újra párt találni valójában csak az első feladat. Az igazán rizikós lépés csak akkor jön, mikor életünk új szerelmét be szeretnénk mutatni a gyerekeinknek. De vajon mikor jön el ennek a lépésnek az ideje? És hogyan lehet úgy csinálni, hogy a gyerekek a lehető legkevésbé sérüljenek? Ehhez adunk néhány ötletet a galériában.