Tényleg fogyhatsz, ha rendszeresen magadhoz nyúlsz? Mutatjuk a tudomány válaszát!

Borítókép: Tényleg fogyhatsz, ha rendszeresen magadhoz nyúlsz? Mutatjuk a tudomány válaszát! Forrás: unsplash/Deon Black
A társas szex kalóriát éget, de mi a helyzet akkor, ha magadat kényezteted? Vajon a maszturbálás is fogyaszt? Cikkünkből kiderül.

Sokan, ha csak meghallják a maszturbálás szót, pironkodva igyekeznek elterelni a beszélgetést erről, a számukra kínos és sikamlós témáról; holott nem kellene. Manapság ez már egyre kevésbé tabu és egyre többet hallani arról, hogy a maszturbálás milyen jótékony hatással van az egészségre és hogy miért lenne fontos a rendszeres önkielégítés.

Az orgazmus során az agyban felszabaduló endorfin kétségkívül remek feszültségoldó. Joggal merülhet föl a kérdés, hogy a „szóló szex" vajon a stressz mellett kalóriáktól is megszabadíthat? Nos, a tényeket elnézve nagyon úgy tűnik, számottevő fogyást hiába várunk tőle. Egy, a Healthline-on 2019-ben publikált statisztika szerint ugyanis a magunkban folytatatott önkielégítés mindössze 5-6 kalóriától szabadíthat meg átlagosan. Az ok pedig elég egyértelmű; egy társas együttléthez képest a maszturbálás lényegesen kevesebb fizikai aktivitást, energiabefektetést igényel.

Ez azonban nem szabad, hogy kedvedet szegje, hiszen mint arra a szakemberek is emlékeztetnek; az önkielégítésnek – ha a fogyás épp nincs is köztük - számtalan egyéb, bizonyítottan pozitív hatása ismeretes. Azt, hogy melyek ezek, galériánkban vesszük sorra.

10+1 okot mondunk arra, miért is fontos, hogy rendszeresen maszturbálj