11-féle személyiségtípus létezik az ágyban – állítja a szakember

szex,intimitás Forrás: Getty Images
Az örömöt hajszolod vagy biztonságra vágysz?

Nem is gondolnánk, mennyire különbözőek lehetnek a motivációink, ha a szexről van szó, és azzal kapcsolatban is mindenki mást gondol, hogy milyen is a jó szex. Vanessa Marin szexuálterapeutát ez a megfigyelés ihlette arra, hogy az elmúlt 15 év szakmai tapasztalatait összegezve különböző szexuális személyiségtípusokat különítsen el. Persze ő maga is úgy véli, hogy nem lehet mindenkit szigorúan egy kategóriába sorolni, ez a 11 típus szerinte jó kiindulópont ahhoz, hogy a párok elkezdjenek beszélni a motivációikról, vágyaikról, elvárásaikról – a kommunikáció fontosságát a szexben sem lehet alábecsülni.

Miért fontos, hogy tisztában légy azzal, melyik a te személyiségtípusod?

Gondolj bele: ha nem tudatosítottad magadban, mi a fontos neked a szexben, hogyan tudod megbeszélni a partnereddel, hogy mire vágysz? Ha pedig az ő személyiségtípusával is tisztában vagy, akkor még közelebb kerültök hozzá, hogy mindkettőtök vágyai teljesüljenek.

Az alábbi galériából kiderítheted, te melyik személysiégtípusba tartozol – persze az is elfordulhat, hogy több típust is magadra illőnek tartasz. Ebben az esetben rangsorold azt a hármat, ami érzésed szerint a legjobban illik rád.