JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Szex az exeddel? A tudósok meglepő álláspontra jutottak

Borítókép: Szex az exeddel? A tudósok meglepő álláspontra jutottak Forrás: Getty Images (Justin Case)
Bár senkit se biztatnánk arra, hogy ugorjon fejest a volt pasija ágyába, egy friss kutatás szerint a szex az exeddel nem is olyan ördögtől való dolog.

Az észérvek és a barátnőid tanácsai arra mutatnak, hogy jobb lesz neked nélküle, te viszont nem bírsz szabadulni a gondolattól, hogy beleférjen még legalább egy búcsúszex. Vagy több szex az exeddel. Nyilván nem akarunk erre bátorítani, de a Bestlifeonline.com nemrég elővett egy korábbi kutatást, melynek alapján arra jutottak, hogy a dolog nem feltétlen ördögtől való.

Az Archives of Sexual Behavior című szaklapban megjelent kutatás azt állítja, hogy valójában az exszel való szex nem akadályozza a továbblépési folyamatot. Még akkor sem, ha az egyik fél továbbra is epekedik a másik után.

Persze, mint a legtöbb dologban, ebben sem lehet általánosítani. Lehet, hogy te azok közé tartozol, akin csak még erősebb szomorúság és visszautasítottságérzés lenne úrrá, ha megint az exed ágyában találnád magad. De aki nem érezné magát összetörtnek, inkább a lezáráshoz kell neki egy (vagy több) búcsúszex, és ezt a volt párjával is meg tudja beszélni, annak a tudósok szerint nincs félnivalója a dologtól.

Forrás

De mégis miért maradnak jóban egymással az exek? Mutatjuk a lehetséges okokat a lenti galériánkban.