Szerelmes vagy, de titkolnád? A nevetésed lebuktathat

Borítókép: Szerelmes vagy, de titkolnád? A nevetésed lebuktathat Forrás: Getty Images (Hinterhaus Productions)
Egy kutatás szerzői szerint az emberek képesek lehetnek felismerni, hogy a nevetésed egy barátodnak szól-e, vagy egy olyan személynek, aki több ennél.

A Baltimore-i Egyetem kutatói érdekes kísérletbe kezdtek. Arra kérték alanyaikat, hogy rögzített telefonbeszélgetésekből próbálják megmondani, hogy a telefonálók egy barátjukkal vagy a párjukkal beszélnek-e (akivel egy évnél nem régebben élnek együtt). A tudósok nagy meglepetésére a hallgatók néhány másodpercen belül meg tudták különböztetni a barátok és a romantikus partnerek nevetését.

A Journal of Nonverbal Behaviour című folyóiratban közzétett tanulmány vezető szerzője, Sally Farley professzor szerint is kirajzolódik, vagyis inkább kihallatszik a különbség. „Az emberek kacagása nem hangzik olyan kellemesen, amikor a romantikus partnerükkel nevetnek, mint amikor a barátjukkal” – idézte a kutatót a Metro.co.uk. És azt is írják, hogy a tudósok szerint „babásabb, alázatosabb” lehet a kacajunk, ha valaki jobban megdobogtatja a szívünket.

Hogy mi lehet ennek az oka?

Farley professzor szerint az, hogy a szerelem és a randizás korai szakaszában bizonytalanok vagyunk az új kapcsolatuk jövőjét illetően, és a nevetésünk túl őszinte dolog ahhoz, hogy ezt elfedje.

Forrás

A lenti galériánkban ismert embereket mutatunk be, akik fele annyi idős emberrel estek szerelembe.