dr almási kitti,swinger,tanácsadás,pszicho,szakpszichológus,strand Forrás: unsplash

Mi köze a strandnak a swinger klubhoz?

Akárhogy is: nyáron kirakatba kerülünk. És ha szabadságra megyünk, megkísért a szabadosság is.

Ez a cikk a playboy.hu-n jelent meg először.

A tavaszi–nyári időszakban előtérbe kerül a szexualitás. Bár sokan ezt pusztán a szoknyák rövidülésével és a vállak kivillanásával magyarázzák, a folyamat ennél összetettebb. Azt lehet látni, hogy tavasszal elkezdjük a nagytakarítást és a lomtalanítást az otthonunk mellett a kapcsolatainkban is.

Bátrabban merünk belevágni az új dolgokba, és könnyebben elengedjük a régit. Mindez nemcsak a párválasztásra, hanem a szexuális szokásainkra is kihatással van. Télen az összetartás, a szeretet, a mély érzelmek, az egymásra figyelés kap nagyobb teret. Nyáron a változatos programok, utazások, új helyek felfedezése, sportok, baráti összejövetelek, kerti sütögetések kerülhetnek előtérbe.

Ebben az időszakban emiatt csökken a kettesben töltött intim idő: a párok egy része arról panaszkodik, hogy egy-egy külföldi utazás során még kevesebb szexuális együttlétre kerülhetett sor, mint otthon, mert olyan fáradtak voltak a városnézés, a programok után.

Természetesen a kevesebb látnivalót kínáló helyeken ez másképp alakulhat: azzal, hogy például strandra járunk, évről évre újra el kell fogadnunk a testünket, az aktuális alakunkat, így közelebb kerülünk magunkhoz. Akik képesek erre az elfogadásra saját magukat illetően, jellemzően felszabadultabb szexuális életet élnek.

A férfiak nagy százalékban panaszkodnak arra, ha a partnerük szégyellős, nem szeretné mutatni az alakját, és még szex közben is teljesen besötétít. Ehhez képest nappali fényben, fürdőruhában járkálni más emberek között nagy kihívást jelenthet. A strandon kívül ez akár medencés bulikon, partikon is elvárt lehet. Az emberek egy része képtelen lenne részt venni ilyeneken, mert nem tudná elhinni, hogy tetszhet a teste másoknak is.

Viszont bárki ördögi körbe kerülhet a bezárkózással, hiszen mivel nem hisz el magáról valamit, ezért kihagyja a lehetőséget, aztán utána pedig fáj a szíve, mert nem próbálta meg, és a lehetőséget is elveszítette, hogy megtudja, esetleg nem is úgy van, ahogyan ő gondolta.

Noha nem az a cél, hogy mások pozitív visszajelzéseiből építsünk önbizalmat, mégis sokan azért választanak bizonyos társasági programokat, hogy megéljenek külső megerősítéseket saját maguk vagy a párjuk vonatkozásában. A swingerklubok évek óta közismerten lehetőséget nyújtanak a pároknak a kikapcsolódásra Magyarországon is.

Tapasztalatom szerint ennek elfogadása meglehetősen megosztja az emberek véleményét. Való igaz, hogy minden újdonság, ami a szexuális életet érinti, hozhat jót is és eltávolodást is a párok tagjai közt. Ha az egyik fél szeretne csak valamit, azt nem erőltetheti a másiknál egy idő után, viszont ha a másik nem tart vele, szétszakadhat a kapcsolat.

Mivel a klasszikus hűtlenség kapcsán is elfogadóbbakká váltak sokan, felmerült az emberek egy részében az igény arra vonatkozóan, hogy olyan formában élhessenek meg kalandokat, izgalmas élményeket, hogy annak a párjuk is szemtanúja, részese legyen. Azok a párok, akik rendszeresen járnak swingerklubokba, elragadtatással számolnak be az ott őket ért felszabadító élményekről, és arról, hogy mennyire megerősödött a kapcsolatuk attól, hogy bizonyos szempontból átmenetileg el tudják engedni a partnerüket egy ilyen helyzetben, és örülnek a másik örömének még akkor is, ha épp nem vesznek részt aktívan.

A cikk további részét a playboy.hu-n olvashatod.