JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Randi válás után: Mikor mutasd be a pasidat a gyerekeidnek?

Borítókép: Randi válás után: Mikor mutasd be a pasidat a gyerekeidnek? Forrás: Getty Images
Természetes igényed, hogy te már tovább lépnél. Ám hiába érzed úgy, hogy készen állsz, közel sem biztos, hogy a gyerekeid is ott tartanak, hogy el- és befogadják az új választottadat. Az sem mindegy, mikor és hogyan szeretnéd az örömödet megosztani velük, bemutatni őket egymásnak.

„Apának van egy új barátnője, aki tegnap már nálunk is vacsorázott" – újságolja a 9 éves Tina. "Képzeld, az én helyemre ült az asztalnál, Apa mellé, ő pedig nem kérte meg, hogy üljön át máshova” - teszi hozzá szomorkásan.

„Borzasztó volt Anya új pasijával találkozni. Annyira bosszantott, folyton erőltette a poénokat, azt hitte, ettől lesz nagyon vicces. Hát egyáltalán nem sikerült neki” – emlékezik vissza Judit az első találkozására, édesanyja barátjával.

Jani pedig egyszerűen elő se jött a szobájából, nehogy véletlenül beszélgetnie kelljen apukája új szerelmével. S hogy még jobban bosszantsa őket, direkt jó hangosan bömböltette azokat a zenéit, amikről tudja, hogy az apja a falra mászik.

Túl vagy a váláson minden szempontból, így elérkezettnek látod az időt, hogy nyiss egy új kapcsolatra. A randizás azonban egyáltalán nem könnyű feladat, főleg akkor, ha a gyerekek ott vannak a „képben”. Még ha meg is találod az ideális partneredet, máris ott a következő nagy dilemma; hogy vajon mikor mutasd be őt nekik. Az időzítésen túl pedig az sem mindegy, hogyan kerítesz rá sort úgy, hogy a gyerekek a lehető legkevésbé sérüljenek. Ha nem sietteted őket és hagyod, hogy a saját tempójukban alkalmazkodjanak az új felálláshoz, akkor a gyerekek is jó esélyekkel nyitnak pozitívan a választottad felé. Galériánkban ehhez próbálunk meg segítséget adni.

5 tipp, mikor és hogyan mutasd be az új választottad a gyerekeknek