Borítókép: Akik a párkapcsolatból is sportot űznek: Pilát Gábor a társ-halászatról Forrás: Getty Images

Akik a párkapcsolatból is sportot űznek: Pilát Gábor a társ-halászatról

Szerzőnk, Pilát Gábor eheti írásában ismét a társkeresés rejtelmeibe merül alá. Ezúttal horgász és „prédája” nézőpontjába helyezkedve boncolgatja a témát.

Régen az emberek a kizárólag a megélhetés miatt fogtak halat. Mára fura sport lett belőle, el is nevezték, sporthorgászat lett a neve. Mindazontúl, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a hal ne pusztuljon bele az ember mulatságos hóbortjába, kifogás után visszadobják a vízbe.

Sokan a párkapcsolatból is sportot csináltak, és párt pecáznak maguknak. Lányok úszózási technikát használnak, a fiúk fenekezőt. Természetesen ebben a sportban sem adják könnyen a sikert. Kell hozzá minimum egy előnyös szelfi, egy jó applikáció, ami még kívánatosabbá teszi a képet, egy menő bemutatkozó szöveg, egy internetes felület, és indulhat a móka.

A “gyakorlat teszi a mestert” mondás ebben a szakkörben is igaz, minél tapasztaltabb horgász lesz az illető, annál jobban tudja, hogy melyik tóra érdemes napijegyet váltani, melyik hal mire harap és mivel érdemes beetetni.

A nagyonokos telefon, mint kapás jelző azonnal értesít, amikor a csalit bekapja az áldozat, horgász nyelven jöhet a “bevágás”. Ez még nem az, amire gondolsz, itt még csak stabilizálod a horgot, hogy rendesen akadjon a hal szájába. Néhány sokat ígérő és még többet sejtető üzenet, és jöhet is az első randi. Ez már a fárasztás fázisa. Léteznek halak, akik ellenállás nélkül megadják magukat, és akadnak olyanok, akik megizzasztják a horgászt. Előfordul, hogy leakad a hal, mielőtt partra segítik, de többnyire közelebbi élményt szerez a kifogójával.

Vannak olyan emberek, akiknek a “fiatal vagyok és bohó” mentség a korukra való tekintettel már nem használható, így marad a sporthorgászat, akarom mondani társ-halászat. Szóval, ha nem ilyen módon akarsz horogra akarni, óvakodj a sporthorgásztól. Ő miután odarángatott magához és megszákolt, vissza fog dobni a vízbe. Egyrészt tudja, hogy az aranyhal is előbb döglik meg, minthogy megszokná az életet víz nélkül, de van egy ennél fontosabb oka is. Ő nem akar komoly kapcsolatot, neki ez csak sport.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod
itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezenkívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor