Borítókép: Pilát Gábor: Ne küzdj az élettel, ne ámítsd magad! Forrás: Getty Images

Pilát Gábor: Ne küzdj az élettel, ne ámítsd magad!

A börtönödet is te építetted meg a saját tervezésű alaprajz szerint, a kiutat is te tudod megtalálni – véli szerzőnk, aki szerint a tartós boldogság kulcsa az egység megélésében rejlik.

A dualitással addig semmi baj nincs a világban, amíg nem teremt konfliktust. A harc nélküli sokféleség magát a személyt és a párkapcsolatát is boldoggá, örömtelivé teszi, azonban, ha küzdelemmé válik, akkor a személy megzavarodik, a kapcsolata pedig széthullik.

A szeretet megélése nem hátráltató tényezője a dualitásnak, hanem a célja és az értelme az egyénen belül, és a világ felé is. Ha ennek a megértését elvéti az ember, akkor mindent elvét. Ugyanis lerángathatod a valóságot a tapasztalat szintjére, de az legalább annyira paranoid meggyőződés lenne, mintha lopás gyanúja miatt feljelentést tennénk reggel az éjjel eltűnt csillagok miatt. Egy szó, mint száz a dualitásban gyűjthetsz tapasztalatot, de tartós boldogságot csak az egységben élhetsz meg.

Ne ámítsd magad!

Sokszor harcban állunk az ideákkal, az emberekkel, a világgal, de még gyakrabban kerülünk összetűzésbe saját magunkkal, ma lerombolva és feladva mindazt, amit tegnap hittel és szívvel megépítettünk. Nem csoda hát, hogy megrekedtünk.

Amíg az önámítással és a saját magunk felé való őszintétlenséggel csaljuk magunkat, addig szánalmasan szorult helyzetben vagyunk. A hazugság sosem válik igazsággá, legfeljebb hihetővé, akár magunknak mondjuk, akár másnak.

A mesebeli, nagyot mondásáról híres Münchausen báró a saját hajánál fogva húzta ki magát és lovát a mocsárból, azonban te ezt a valóságban is megteheted. Ehhez viszont a saját Egódat meg kell tagadnod, mielőtt megtalálhatnád a valódi Énedet.

Az öntagadás nem lebecsülendő feladat, semmivel nem kisebb, mint az önmegvalósítás, kiváltképp akkor, amikor a hamis én, talán fájdalmasabb értelemben, de valódibbnak tűnik. Az akkor is csupán az az elme játéka veled. Amikor fáj a fejed, akkor is tisztában vagy azzal, hogy nem te vagy a fájdalom, így hát ebben az esetben is tartsd szem előtt, hogy te nem az elmédben élsz és nem is vagy azonos vele.

Minthogy a börtönödet is te építetted meg a saját tervezésű alaprajz szerint, a kiutat is te tudod megtalálni. A szabadság iránti komoly szándékod és az őszinteséged többet segít magad megtalálásában, mint 100 elmélet, mert az akaratod ténye vonzza leginkább annak a tárgyát. De ahhoz nem vágynod, hanem tényleg akarnod kell.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt,
az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor

Galériánkban pedig összeszedtük, mi az a 10 dolog, amit semmiképp ne tűrj el a kapcsolatodban!