Borítókép: Pilát Gábor: Mire vársz? Megszületni kevés, élni kell! Forrás: Getty Images

Pilát Gábor: Mire vársz? Megszületni kevés, élni kell!

Aki mindig vár valamire, az soha nem él. Várjuk, de nem éljük az életet; amivel pedig csakis a szeretet és a tisztánlátás tudja megbékéltetni az embert – írja szerzőnk.

Mire vársz?

Mindig csak várunk...várjuk, hogy elmúljon a szerelmi bánat, aztán várjuk az újabb szerelmi ölelést, várjuk a nagy napot, a tökéletes pillanatot...Várunk és várunk, de nem örömteli várakozással, hanem epedve, türelmetlenül, vagy félelmekkel tele. Várunk az életre, de nem éljük. Elfelejtjük, hogy aki mindig vár, az soha nem él. Olyanok vagyunk, mint a nő, aki vágyik a megtermékenyülésre, de gyereket szülni már nem akar.

Télen várjuk a tavaszt, rossz időben a napsütést, magányban a társat, bajban a vigaszt, és amikor megtörténik, akkor annyira váratlanul ér minket, hogy nem is tudunk mit kezdeni vele.

Várjuk, hogy a mennyországba jussunk, amit a végső célnak hiszünk, hogy ott már ne kelljen még valamire várni. Amikor pedig felismerjük, hogy az is csak egy állomás a végső egység felé vezető úton, akkor megnyugszunk. Még ott is van mire várni.

Megszületni kevés, élni kell!

Minden, ami megszületik, az életre kel; legyen az egy gondolat, vagy akár egy élőlény. Vannak olyanok, amelyek tiszavirág életűek, de olyan is akad köztük, amely nemcsak hosszú életű, hanem képes a folyamatos megújulásra, akárcsak a folyó mellé ültetett fa. Kevés megszületni, élni kell. Kevés felébredni, ébren kell maradni, és mit sem ér a felismerés, ha azt nem váltja az ember cselekvő optimizmusra és tettekre.

Amikor a rózsán nemcsak a töviseket nézed, és nemcsak a szirmokat, hanem észreveszed magát az egész virágot; mi több, elfogadod és örömödet lelked benne, akkor megnyilvánul benned a Szeretet.

Mert csak a szeretet és a tisztánlátás tudja megbékéltetni az embert az élettel. Az élettel, melynek része a jó, a rossz, a boldogság, a bánat, a születés, és a halál is.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt,
az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor

Galériánkban három olyan tanácsot olvashatsz, ami hozzásegíthet a boldog élethez!