Borítókép: Pilát Gábor: Lelkesedj! Forrás: Pixabay.com/ Lechenie-narkomanii

Pilát Gábor: Lelkesedj!

A lelkesedés kifejeződése a szeretettel és kedvességgel végzett tevékenység, melynek célja valami, amire vágyunk, amit el akarunk érni, amit meg akarunk valósítani, vagy amiben hiszünk.

Lelkesedés hiányában erőszakot kell alkalmaznunk, ami az erőnek nem egy fokozott állapota, hanem az elaljasodása. Mint amikor a házasság már csak külsőség és az együtt lakás is már csak a szükséges rossz a látszat fenntartása érdekében.

Persze amikor egy ember az életünk részévé válik, gyakran bele is akar szólni az életünkbe, és ha nem viselkedünk az ő elképzelése szerint, akkor megbántódik vagy megharagszik. Miért?

Mert mindenki pontosan tudni véli, hogy nekünk hogyan is kéne viselkedni.

A pénztárnál azonban mindig fizetni kell, és legkésőbb ott biztosan kiderül, hogy túl nagy ár volt egy “jó” párkapcsolatért azzal fizetni, hogy nem lehettél önmagad. Hogy nem élhettek meg az álmaidat, a vágyaidat, vagy csak titokban, félve a leértékeléstől. Így viszont magadat értékeltek le.

Talán fáradságos dolog visszatolni a bevásárlókocsit és visszatenni a kiválasztott terméket a polcra, de mint ahogy a tábla is figyelmeztet: A pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs.

A jövőd záloga a jelen boldog pillanata, és nem a remény. A reménység gyakran olyan előadás, amit folyamatosan elhalasztanak, vagy ha megrendezésre is kerül, a címszerepet a csalódás játssza.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait mostantól minden csütörtökön olvashatod
itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezenkívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu
www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol
www.instagram.com/pilatgabor

Forrás: Pilát Gábor