Borítókép: Pilát Gábor: Ismerj el! Forrás: Pixabay.com/Sasin Tipchai

Pilát Gábor: Ismerj el!

Sokszor úgy vágyjuk az elismerést, mint a Nő a lopott pillantást, aki először ölti magára az új ruháját.

Velünk lenne a baj? Az elismerés a sérült ember szánandó vágya lenne? Határozottan nem. Ha nem erre alapozza valaki az önbecsülését, akkor inkább csak meggy a fagyi tetején, ami a szó szoros, és átvitt értelmében is megédesíti az életet. Amennyiben viszont semennyit sem kap belőle, kissé ízetlen lesz, és amikor az elismerés helyett csak leértékelés a jussa, akkor keserűvé válik az íz. Ráadásul ha mindez a szerettünktől érkezik, akkor pedig mérgezővé lesz.

Az elismerés tehát nem a sérült ember szánandó vágya, az el-nem-ismerés a sérült ember jellemzője.

Milyen furcsa, disszonáns, és életidegen kimondani: bántás a szerettünktől. Pedig semmi furcsaság nincs benne. Akinek karcos a szemüvege, mindent karcosan lát, így hát a sérült ember kritikusan és leértékelően tekint a világra, nincs benne elismerés. Várhatsz tőle, és meg is sértődhetsz ha nem ad, de az egész olyanná válik, mint a kaszinó. Rövid távon akár nyerhetsz is. Utána is van esélyed, de nem több mint az orosz rulettben.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt,
az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor