Borítókép: Pilát Gábor: Az ágyig hazudott érzések Forrás: Getty Images / Oleg Breslavtsev

Pilát Gábor: Az ágyig hazudott érzések

Ismét egy kényes témát feszeget szerzőnk, Pilát Gábor.

Vannak emberek, akik miután a hálószobáig kampányolják magukat, az ágyjelenet előtt még egy promóciós kisfilmet vetítenek a lepedőre, a biztos siker érdekében.

Az “aktualitás” után mihamarabb a távozás mezejére lépnek, és a megkönnyebbülést, amit ilyenkor éreznek, összekeverik az elaljasodással. Ők nem a másikat nem tudják elérni és őszinte kommunikációba kerülni vele, hanem önmagukat nem képesek elérni, és önmagukkal nem képesek őszintének lenni. Ahhoz ugyanis bátorság kéne, azt a luxust pedig a felhalmozott tisztességtelen tettek nem engedik.

A kifelé és befelé élt hazudozás zűrzavara a tudathasadás alappillére, hiszen az illetőnek valamikor tiszta és tisztességes gondolatai voltak, még akkor is, hogyha az nagyon régen volt. A passzivitásba kényszerült lelkiismeret ebben az állapotban olyan, mint a víz alatti segélykérő üvöltés, haszontalan.

Ha tisztességesen játszana, lehet, hogy a “Hazakísérhetlek?” kérdésre gyakrabban jönne elutasítás, és ritkábban a “Meg hát...” zöld jelzése, viszont tiszta maradna a kérő lelkiismerete. Így azonban azonosítja az ismerkedést az “Itt a piros, hol a piros” játékkal, azzal a különbséggel, hogy az utóbbinál az átverés sokkal nyilvánvalóbb.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor

Milyen partner illik hozzád a csillagjegyed alapján? Mutatjuk!