Borítókép: Pilát Gábor: A párkapcsolat nem mentség Forrás: Unsplash.com/Rendy Novantino

Pilát Gábor: A párkapcsolat nem mentség

A párkapcsolat az emberi erény megnyilvánulása, ami a jóra való törekvésben mutatkozik meg. Nem mentség a felelőtlen viselkedésre, és nem azt jelenti, hogy soha nem kell bocsánatot kérni - írja szerzőnk.

Ehhez képest a gyakorlat sokszor az ellenkezőjét mutatja. A saját vélemény nem sokat ér, és leginkább azzal a megbotránkoztató mondással jellemezhető, miszerint “A vélemény olyan mint a széklet. Mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.”

Akik bírálják és leértekelik a másikat, mindig jobban tudják az igazságot, és többet is érnek a másiknál. Legalábbis ők így gondolják.

Nagy különbség van aközött, hogy áldással hozod ki a poklot a másikból, vagy a párkapcsolatot tartod felhatalmazásnak arra, hogy belenyomd a pokolba. Az utóbbi esetben a lenyelt sértések rendre azt az érzést keltik a sértettben, hogy “Az igaz életem az, amit csak a gondolataimban élek.”

Természetesen élhet felelőtlenül és bántóan az ember, mintha soha nem halna meg, de nagy valószínűséggel éppen ezért majd úgy hal meg, mintha soha nem élt volna.

Mert szeretet nélkül egy kapcsolat gonosszá lesz, úgy mint az ember, és maga az élet is.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor