Pilát Gábor: A férfi két gyenge pontja

Borítókép: Pilát Gábor: A férfi két gyenge pontja Forrás: Pixabay.com/Dorin Budeanu
Egy nő szinte mindent el tud érni a férfinál, ha titokzatos, elérhetetlen tud maradni. A vadász és prédája közti örök játszmáról elmélkedik szerzőnk, eheti írásában.

Ha a férfi a vadász, akkor a Nő a vadásztársaság láthatatlan elnöke, aki elhiteti a vadásszal, hogy saját akaratából cserkészte be, és ejtette el a vadat.

Amikor a Nő titokzatos marad, akkor elérhetetlennek, és megszerezhetetlen tűnik. Ezzel még jobban stimulálja a férfi vadászösztönét, ami mögött a kíváncsiság húzódik meg. Ez hatalmas erővel bíró vágy, amit egyetlen dolog táplál, a titok. Így amennyiben a Nő titokzatos, akkor a vadász már fél lábbal belépett a csapdába. És még ha a Nő oda is adja a testét, a férfi egónak több kell. Birtokolni akar.

Az okos Nő viszont ezt nem hagyja, ennélfogva a kielégületlenül maradt birtoklási vágy ébren tartja a férfi vadászösztönét.

Tehát a titokzatos Nő, aki nem hagyja birtokolni magát, mindig irányító szerephez jut, mert a férfinak két igazán gyenge pontja van, a kíváncsiság vágya és birtoklás igénye. Minél nagyobb a férfi ego, annál hamarabb válik a vadászból préda a játszmában.

A kérdés már csak az, hogy szükség van-e játszmára?

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod
itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

www.facebook.com/tabuk.nelkul.a.parkapcsolatrol

www.instagram.com/pilatgabor