Orgazmus koktél: nem csak a nevétől indulsz be

Borítókép: Orgazmus koktél: nem csak a nevétől indulsz be Forrás: Getty Images (Siri Stafford)
Az Orgazmus koktél nem véletlenül kapta a nevét: finom, selymes, csábító ital, amitől könnyen elveszítheted a fejed. Így készítsd el!

Amikor egy-egy szabad estén iszol valamit a barátnőiddel, mit szoktál rendelni? Maradsz a bornál, inkább fröccsözöl, vagy elcsábulsz egy koktélra? Ha ez utóbbi a helyzet, biztosan van már kedvenced, a mentás Mojitótól a játékosan pajzán Sex on the Beach-ig. De ha már a szexre terelődnek a gondolataid – persze, tudjuk, csakis a koktélokat böngészve –, ne érd be kevesebbel, mint egy jó orgazmussal, rendelésre. Jöhet egy Orgazmus koktél?

Bizony, ennek a csábító, selymes italnak tényleg ez a neve. Ráadásul olyan finom, hogy szerintünk otthon is elkészíted majd! És a legjobb, hogy ezt akár többféleképpen is megteheted, szóval alakítsd úgy az alapreceptet (mindjárt mutatjuk), amihez találsz hozzávalókat a hűtőben.

Így készül az Orgazmus koktél

Ha rákerestél már a neten, valószínűleg te is láttad, hogy szinte nincs is két egyforma recept. Ahogy az ágyban is mind más érintésekre, illatokra, mozdulatokra reagálunk, úgy a konyhában vagy a bárpultnál is mindenkinél egy kicsit másból áll össze a tökéletes Orgazmus koktél.

Vannak, akik shotként isszák, ők általában Bailey’s-t, kávélikőrt és amarettót töltenek a jéggel töltött shakerükbe, nagyjából egyenlő arányban. Más vodkát vagy mandulalikőrt használ, attól függően, mit kíván épp. Összerázzák, leszűrik, és kész is az alap, amit aztán meg lehet bolondítani egy kis tejszínnel vagy kókuszkrémmel. De ha neked ez kevés a krémes kényeztetésből, öntsd nagyobb pohárba az italodat, és öntsd fel több tejszínnel. A tetejére mehet akár tejszínhab, vagy egy koktélcseresznye is, a még édesebb élvezetért.

Orgazmus koktél: a tökéletes alaprecept

Hozzávalók 1 főre:

3 cl Bailey’s

3 cl kávélikőr

3 cl Amaretto

Tejszín

Az elkészítése is egyszerű: öntsd az első három összetevőt egy jéggel teli shakerbe, és rázd össze alaposan. Szűrd át egy pohárba, majd adj hozzá annyi tejszínt, amennyit szeretnél.

Sikító orgazmus: ha növelnéd a tétet

Bár maga az Orgazmus koktél is beindít finom ízével és selymes simogatásával, a dolgokat még fokozhatja a Sikító orgazmus (Screaming orgasm) névre keresztelt szexi ital. Ez is nagyon finom, nem mellesleg pedig, mivel igazi afrodiziákumként is emlegetik, könnyen tényleg sikítás lehet a vége a hálószobában. Ha kipróbálnád, íme, egy jó kis alaprecept.

Hozzávalók:

3 cl vodka

3 cl Amaretto

3 cl Kahlua kávélikőr

3 cl Amarula krémlikőr

3 cl tej

3 cl tejszín

Az elkészítése pedig csak két perc! Turmixold össze egy kis tört jéggel az összes hozzávalót. Hagyd állni egy-két percig, mielőtt belekortyolsz. Ugye, hogy MMM-mennyei?

Forrás1, forrás2, forrás3, forrás4

A lenti galériában 10 koktélt mutatunk be, amiért a sztárok is bolondulnak.