Olyasmit tudtam meg a barátomról, amit egy nőnek sem kéne átélnie

párkapcsolat,hazugság Forrás: Getty Images
Márk az álmok álma volt: jóképű, kedves, gondoskodó, figyelmes, odaadó az ágyban. Olyan férfi volt tehát, akiért irigyelt az összes barátnőm. De aztán egyik pillanatról a másikra rémálomba fordult a tündérmese. Olyanba, amilyet az ellenségeimnek se kívánnék. A felismerés megváltoztatta az egész életemet, és azt hiszem, örökre elvesztettem a bizalmamat az emberekben.

A legjobb barátnőm, Rita egy reggel felhívott telefonon. Feldúlt volt a hangja. Azt mondta, van néhány sokkoló információja Márkról, amit sürgősen meg kell osztania velem. Mondtam, hogy hallgatom, de ragaszkodott a személyes beszélgetéshez. Ekkor rémültem meg igazán. Sok munkám volt, de felhívtam az ügyfeleket, és elhalasztottam az összes programomat. Két óra múlva már egy kávézóban ültünk, én a biztonság kedvéért rendeltem a presszó mellé egy unicumot is.

Régi vágású bárzongorista ült a sarokban, és tépett hangon sanzonokat énekelt. Eszembe jutott az első találkozás Márkkal. Rendes ember én már nem leszek, minden éjjel zülleni megyek, énekelte becsiccsentve a karaokeesten, miközben engem bámult: összenevettünk, és nemsokára már közös mikrofonba énekeltük, hogy szóljon hangosan az ének. A kávézóban eszembe jutott, hogy már négy hónapja vagyunk együtt. Fülig szerelmes voltam belé. Az sem zavart, hogy csak hetente kétszer-háromszor ér rá, hat évvel idősebb nálam, az irigyeimtől pedig még azt is visszahallottam, hogy szerintük túl jól néz ki hozzám képest. De nem törődtem semmivel.

Szóval hallgattuk Ritával a szomorú bárzongorista dalait, lenyomtam a felest, Rita egy szívószállal kavargatta a limonádét és a földet nézte. Legszívesebben megráztam volna, hogy beszéljen, de féltem is attól, hogy mit fogok hallani. Végül csak megtörte a csendet. A szokásos bevezető hablaty után – nem is tudom, hol kezdjem, légyszi ne a hírhozóra haragudj, satöbbi – lassan, tagoltan elmondta, amit Márkról megtudott. Én pedig majdnem lefordultam a székről.

férfi,párkapcsolat
Forrás: Getty Images

Rita férje, Tibi egy közismert belvárosi szórakozóhelyen bulizott a kollégákkal, amikor meglátta a barátomat. Nem ismerték egymást, Rita a Facebookon mutatta meg neki a képét, de Tibinek nagyon jó az arcmemóriája, azonnal felismerte. Márk egyedül ült egy asztalnál, és Calvadost kortyolgatott. Nem sok idő telt bele, egy jól öltözött, ötvenes asszony telepedett mellé. Félénk, tartózkodó gesztikuláció, újabb pohár Calvadosok, mindketten felélénkültek, sugdolózni kezdtek, Márk a nő kezét simogatta. Aztán váratlanul felálltak, kipirult arccal fizettek és mentek.

Történetesen Tibi öccse a bárban dolgozott pincérként. Ő aztán tudta a részleteket! Márk heti két alkalommal ücsörgött náluk, valamennyi pénzt is fizetett a tulajdonosoknak. A vevőkört közösen alakították ki. Negyvenestől hatvanasig gazdag nők. Albérlet a közelben, direkt a „munkához” fenntartva. Csillagászati összegek a sima nyalástól a fullextrás menetig. Körülbelül fél éve űzte az ipart. Sikeres volt, az érett nők szerették, mindig volt elegendő vendége. Az öcs még azt is kiszedte belőle, hogy Márk potencianövelő szereken él, az albérletben állítólag egy rakat pornóújságot tart és megtanult orgazmus nélkül, félmerev farokkal dugni.

Először nem hittem el, amit Rita mondott. Ilyen csak gagyi filmekben történhet. Biztos, hogy Tibi nem tévedett? Hisz csak fényképen látta a barátomat, vagy az is lehet, hogy félreértett valamit.

Aztán váratlanul hányingerem támadt a gondolattól: vajon hány nővel osztoztam rajta fél év alatt? Hogy volt képes egyáltalán velem lenni? Hogy tudta eltitkolni, mennyi pénze van?

Azt mondta, hogy bankban dolgozik alacsony beosztásban, átlagosan öltözött, átlagos programokat csináltunk, a titkos albérletről természetesen nem tudtam. Ma már tisztában vagyok vele, hogy fiatal, sebezhető lány voltam, akit csúnyán kihasznált (az idősebb pénzes szeretők mellett jól jött neki egy ruganyos test), de akkor beletelt pár napba, mire felfogtam a valóságot.

Néhány napig szenvedtem, aztán felhívtam, és szakítottam vele. Nem értett semmit, én pedig nem szembesítettem az igazsággal. Még hívott néhányszor, de egyszerűen rácsaptam a telefont, képtelen voltam beszélni vele. Végül, amikor már napi tizenöt nem fogadott hívásom volt tőle, küldtem egy sms-t. Gondoltam, ha mégis tévedés az egész, vissza fog kérdezni. „Tudok mindent. Nem számítok arra, hogy megváltozol” – írtam.

Többé nem keresett.

Az erős, boldog párkapcsolat nyolc alappillére: