Nincs időtök szexelni? Időzítsetek!

szex,időzítés,párkapcsolat Forrás: Unsplash
Évekkel ezelőtt mesélte az egyik kolléganőm, hogy a férjével, akivel már több mint 18 éve házasok, visszavezették azt a korábbi szokásukat, hogy minden szerda este csak az övék. De ez nem azt jelenti, hogy elmennek vacsorázni vagy színházba, hanem azt, hogy minden szerda este a négy fal között – akár otthon, akár máshol – csak egymással foglalkoznak, vagyis szexelnek.

Rájöttek arra, hogy ha nem vezetnek be ilyen estéket, akkor egyszerűen nem tudnak szexelni soha, mert folyton van valami dolog – gyerek, munka, élet – ami megakadályozza őket ebben.

szex,időzítés
Forrás: Unsplash
Nincs időtök szexelni? Időzítsetek!

Nagyon megtetszett a dolog, abszolút ritka, jó példának tartom őket a felismerés miatt, és hogy nem hagyták annyiban a dolgot, tettek érte, hogy ne távolodjanak el egymástól, és nem mással próbálták ezt megoldani. Persze az időzített szex nem tűnik túl romantikusnak elsőre, de higgyétek el, abszolút megvan a varázsa. Nemcsak én mondom ezt, hanem például Gigi Engle, szexcoach is, aki szerint a hosszú távú kapcsolatok fontos része az időzített szex, mert anélkül sokan belecsúsznak abba, hogy egymáshoz sem érnek egy hónapja, két hónapja, amiből aztán lassan egy év lesz… A szextanácsadó szerint sokan azt hiszik, ha már meg kell beszélni, hogy mikor ér rá mindkét fél szexelni, az megöli a spontaneitást, és annak a párnak vége, aki így csinálja. Pedig sokkal inkább azoknak a párkapcsolatoknak van vége egy idő után, ahol nem szexelnek egymással a partnerek. A szex – akár időzített, akár nem – egy kapocs, fenntartja az intimitást, a cinkosságot.

Szóval hogy kell az ilyet csinálni? A cikk további részét a szexsuli.hu-n olvashatod!

50 százalék esély van arra, hogy havonta sok szexre fordítható időt kihagysz: egy 2018-as kutatás szerint a nők csaknem fele teljesen elutasítja az aktust akkor, amikor menstruál. De most segítünk abban, hogy minden értékes percet kihasználj!