Borítókép: Nem találod az Igazit? Ez a 10 kérdés segíteni fog benne! Forrás: GettyImages/Westend61

Nem találod az Igazit? Ez a 10 kérdés segíteni fog benne!

A nők többsége vágyik a házasságra, a romantikus kapcsolatra, a közös fészekre és arról fantáziálnak, hogy férjükkel, gyermekeikkel boldog családban élnek. A nő természetének alapja a gondoskodás, a törődés, de emellett vágyik a védelemre is, amit a férfi tud számára nyújtani. De akkor miért vagyunk mégis oly sokan egyedül?

Az egyedülálló nők nagy százalékban úgy gondolják, hogy a szingli élet jó, mert így jobban elköteleződhetnek a munkájuk iránt, új barátokat szerezhetnek, előtérbe tudják helyezni önmagukat. Azonban vannak olyanok, akik amiatt részesítik előnyben az egyedüllétet, mert féltik a szabadságukat, félnek az elköteleződéstől, miközben szenvednek attól, hogy magányosak. Akkor most hogy is van ez?

Életünket, függetlenségünket, szabadságunkat nem a párkapcsolat és az elköteleződés korlátozza, hanem az otthonról vagy a környezetünkből hozott gyermekkori minták, gátló bevésődések, amik a tudattalanunkban húzódnak meg.

Lehet szabadon kapcsolódni valakihez anélkül, hogy feladnánk önmagunkat, a függetlenségünket vagy a szabadságunkat. A párkapcsolat ugyanis jó esetben nem a függőségről szól.

A nők tudatalatti – azaz nem tudatos – félelme általában az, hogy olyan párjuk lesz, olyan kapcsolatot élnek meg, amilyet gyermekkorukban megtapasztaltak szüleiktől. Az is elképzelhető, hogy előző kapcsolatuk mérgező volt, ezért félnek az új kapcsolódástól.

Lehet, hogy édesanyjuk is egyedül nevelte őket, vagy szüleik kapcsolata rossz volt, esetleg bántalmazás történt a családon belül, vagy negatív az apai minta, és emiatt döntöttek úgy, hogy egyedül jobb. Bezárkóznak, ezzel megvonják maguktól a lehetőséget, megtagadják a kapcsolódást, hogy ne csalódjanak, elkerüljék a fájdalmat, a veszteséget vagy a fájdalmas gyermekkori élmények ismétlődését.

Mi a megoldás?

A rögzült érzelmi minták határoznak meg minket, a személyiségünket, és sajnos a párkapcsolataink minőségét is.

Ha szembe merünk nézni önmagunkkal, a félelmeinkkel, akkor képesek leszünk azokat feloldani is. Ekkor el tudjuk engedni a kényszeres megfelelést, a tagadást, a ragaszkodást, a félelmeinket, vagy akár a függőséget.

Ha ezt megtettük, akkor még mindig dönthetünk úgy, hogy inkább a szingli életet választjuk. Ez viszont már a mi szabad akaratunk, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Nincs jó, vagy rossz megoldás, egyszerűen csak döntés van, ami mindig arra visz, amerre mennünk kell, amit meg kell tapasztalnunk. Az élet egy felfedezés, kaland, tapasztalás. Mindig minden úgy jó, ahogy van, azonban sokszor ez csak idővel derül ki. Ha tudatosan élünk, akkor viszont hamarabb – már a jelenben – megkaphatjuk a kérdéseinkre a választ.

10 kérdés, amit érdemes feltennünk magunknak, ha párt szeretnék találni:

  1. Kinek a döntése, hogy egyedül vagyok?
  2. Mit tehetek azért, hogy ne legyek egyedül?
  3. Miben gátolom magam, hogy megtaláljam az igazit?
  4. Mit kell ahhoz tennem, hogy rám találjon a szerelem?
  5. Elégedett vagyok magammal? Ha nem, miért nem?Mit tehetek azért, hogy elégedett legyek magammal?
  6. Szeretem magam eléggé?
  7. Mire vágyom valójában?
  8. Mit kell ahhoz tennem, hogy jobban érezzem magam a bőrömben?
  9. Mit tehetek én, hogy nekem jobb legyen?
  10. Mik azok a lehetőségeim, ahol terem lehet a kapcsolódásra?

Te ne kövesd el ezeket a hibákat a párkeresés során!

Szeretnél többet tudni a párkapcsolatokról és azok működéséről? Szeretnéd jól indítani a következő párkapcsolatod? Akkor érdemes lehet elolvasnod Tari Valéria 99% Légy az egyetlen című könyvét, vagy részt venni egy tanfolyamán, ahol többek között erre a problémára is megoldást kaphatsz és útmutatást, merre indulj el.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/