„Nem kapsz plecsnit arról, hogy bukott asszony vagy, mert képtelen voltál megtartani egy férfit."

Borítókép: „Nem kapsz plecsnit arról, hogy bukott asszony vagy, mert képtelen voltál megtartani egy férfit." Forrás: Getty Images
Lélekemelő sorok elvált nőknek, hogy egy pillanatra se felejtsék el: vár rájuk egy szép jövő.

Elmúltál negyven – de talán még annyi sem vagy – és elváltál.

Azt hiszed, hogy a válási papírokkal együtt a halálos ítéletedet is aláírtad meg a beleegyező nyilatkozatot, miszerint sokmacskás vénasszony leszel, akit a saját házi kedvencei fognak felfalni, miután teljes magányban kilehelte a lelkét. Nagyot tévedsz. Egyáltalán nem kell így lennie: csak ha te ezt akarod.

Meglehet, nemrég váltál el vagy már évekkel ezelőtt és finoman szólva is borúsan látod az életedet. Még az is lehet, hogy túl vagy egy-két eredménytelen randevún, ami tovább erősítette benned azt a hitet: rád nem vár semmi és senki. Átrobogtál már a negyvenes, ötvenes táblánál, és lehúzhatod a rolót. Ideje megtervezni a feliratot a sírköveden, mert nincs gyereked, aki megtehetné vagy van, de szeretnéd megkönnyíteni a dolgát.

Tessék, ha már gyerek, azt kérdezed, mégis kinek kellenél egy gyerekkel együtt? Főleg, ha kicsi? Albérletet nem kapni manapság kisgyerekkel, majd épp egy pasit? De különben is: öreg vagy te már ehhez.

Fogalmad sincs, hogy kell randizni, mik a szokások. Te egy társhoz vagy szokva, a házasság biztonságot nyújtó melegéhez.Semmi kedved megint zsákbamacskázni.

Különben sem sikerült még innod a fiatalság forrásából, szóval kit fogna meg a lassan aszalódó tested? Talán a magányos és eltunyult Al Bundy típusú apukákat vagy a mamahoteles szingliket? Micsoda kilátások!

A cikk folytatását ide kattintva olvashatod!

Galériánkból pedig megtudhatod, milyen problémák merülhetnek fel, amikor friss elváltként randevúzol