Négy ok, amiért egy nő megcsalja a társát

Borítókép: Négy ok, amiért egy nő megcsalja a társát Forrás: Getty Images
Miért csalják meg egymást az emberek? Miért lesz hűtlen egy nő? Előfordulhat, hogy még mindig szereti a partnerét, vagy a félrelépés minden esetben a végső távozni akarás jele?

Nos, ebben a világban semmi sem egyszerű, így ez sem. Megpróbáltunk összeszedni néhány okot, amikor úgy döntünk, jöhet egy másik tapasztalat: de a lista természetesen korántsem teljes.

1. Talán a leggyakoribb ok, ha egy nőből elillan a szeretet és a bizalom. Ennek több oka lehet, a partner túlbirtoklása, hűtlensége, rossz szokásai, függőségei, rigolyái. A nő gyakran megpróbálkozik azzal, hogy változtasson a dolgok menetén, de ha sokszori próbálkozásra sem jár sikerrel, akkor könnyen lehet, hogy inkább máshol keresi a boldogságot. Sokan már a fizikai szakítás előtt eltávolodnak a másiktól, csak nem merik vagy nem tudják kimondani, és végül egy új érzelmi szál segítségével tesznek pontot az előző kapcsolatra.

Barbara barátnőm éppen ilyen. Soha nem tudott úgy véget vetni egy viszonyának, hogy már ne tartsa kézben a következő lehetőséget. Maga is tudja, hogy ez így nem jó, de egyszerűen nem sikerül időben szakítania valakivel. A megcsalást pedig mindig trambulinnak használja, merész ugrással vetődve a következő pasira.

2. Bosszú. Hát igen. Ha megcsalnak valakit, sokan azonnal vissza akarják adni a fájdalmat, ami elönti őket, annak, aki okozta. És bizony előfordul, hogy a választott módszer a bosszúdugás lesz. Ismerőssel, vagy szinte bárkivel. Lilla nemrég szakított Tibivel, akiről egy nyitva hagyott messenger alapján tudta meg, hogy egy ideje megcsalja. Lilla feldúltságában felhívta egy régi fiúját, aki bármikor bármire kapható volt, és még aznap ágyba bújt vele. Persze csak azért, hogy mindezt Tibi orra alá dörgölhesse.

Véget nem érő ordibálás és tányércsapkodás lett az eredmény, néhány hét múlva Tibi átcuccolt az új viszonyához. Lilla pedig gyorsan megbánta, ami történt. „Mi értelme volt? Semmi. Ráadásul a volt csávó azóta folyton a nyomomban liheg, azt képzeli, hogy megismételjük, ami történt.”

3. Sok nő egyszerűen szeretné kipróbálni mással. Talán azért, mert a vágyai nincsenek alaposan kielégítve, talán mert önmagában is bizonytalan. Keresi a figyelmet és a testi boldogságot, amit akár alkalmi kapcsolatokban is megkaphat. Kriszta például egy év után minden társát megcsalta. Ennyi idő után érezte úgy, hogy a figyelem csökken, ő pedig nem viseli el, ha a férfi nem csüng rajta szíve és szexualitása minden odaadásával. Szóval félrelép, keresi a kalandot és a kielégülést. De nem feltétlenül szakít. Ha a férfi elviseli, hogy Kriszta ilyen természet – és ez előfordult már néhányszor -, akkor különösebb dráma nélkül akár együtt marad elsődleges társával is.

4. Vannak olyan nők, aki számára alapvető, hogy egyfajta biztonsági játékként kivédjék a lelki sérülések kockázatát, és akár zsarolásként használják a hűtlenséget. Megbántja a partnere? Fennáll a lehetőség, hogy elhagyják? Azonnal szorongani kezd és másnál keres valamiféle megerősítést. Zita többször élt ezzel a „fegyverrel” korábbi párkapcsolataiban. „Amikor Zoli egyszer komolyan összeveszett velem, nagyon berúgtam és felszedtem valakit egy bárban. Később Feri tett megjegyzéseket arra, hogy kicsit meghíztam, mire azonnal lefeküdtem egy ismerős sráccal, csak hogy megkapjam a jelzést: nincs az alakommal semmi baj.” Zita ma már felhagyott ezzel a módszerrel, de párkapcsolati konfliktus esetén a kísértést mind a mai napig érzi.

Persze ezen a négy szokásos okon kívül számtalan más kifogás létezik, hogy miért is vagyunk hűtlenek.

Te voltál már az? Miért tetted?

Megbánjuk a hűtlenséget? Galériánkból kiderül!