Napi 6 órát Netflixezik, nem főz, nem takarít - és még neki áll följebb

Borítókép: Napi 6 órát Netflixezik, nem főz, nem takarít - és még neki áll följebb Forrás: Getty Images
A legénylakásom tisztább volt, mint a közös otthonunk. A feleségem egész nap csak a kanapén fekszik, a telefonját és a távirányítókat nyomogatja. Ha viszont ezt a fejére olvasom, teljesen kiakad. Nem értem, akkor miért nem képes változtatni. Egy férj kifakadása.

"Tudom, nem szép, hogy ezt mondom, de a feleségem az utóbbi időben borzasztó trehány. Elhanyagolja a főzést, nem takarít; lényegében semmilyen házimunkát nem csinál. Képes akár egy hónapig is átlépkedni a vasalatlan ruhák gigantikus kupacán ahelyett, hogy elvégezné a feladatot és mindent szépen elpakolna a helyére" – fakadt ki a nő férje az egyik közösségi felületen. "Mit csinál egész nap? Jó kérdés. Elmondom: a netet bújja, a telefonját pörgeti és sorozatokat bambul a Netflixen. Azt hiszem, már összeszedni is képtelen magát.

Őszintén szólva, mielőtt még megismertem és elvettem volna, a legénylakásom sokkal tisztább volt, mint a mostani, közös otthonunk. Nagyon nehéz ez, mert amikor megpróbálom neki szóvá tenni; azonnal felidegesíti magát. Ugyanakkor nem értem, miért érinti ennyire érzékenyen, ha a fejére olvasom, hogy nem igazán csinál semmit egész nap. Ha pedig egyáltalán nem érdekli a dolog, akkor miért borul ki ennyire?

Én kimosok magamra, az ebédemet is intézem és gyakran főzök vacsorát is. A nejem pedig elmosogat; ha éppen olyanja van. De gyakran ezt is a következő napra csúsztatja át. A minap nagyon felhúztam magam, mert a nappali közepén ott tornyosult egy jó nagy kupac cucca, amiről nekem fogalmam sem volt, hova tehetném el. Miután én nem pakoltam el ezeket a holmikat, ott kerülgettük még vagy egy hétig.

Szóltam neki, hogy ehhez mindenképpen ő kell, mert magamtól nem fogom tudni kitalálni, hova pakoljak. Egyúttal azt is finoman jeleztem, hogy szerintem nem lenne muszáj megvárni, amíg ennyire feltorlódnak a teendők. Ha naponta pakolna, takarítana csak egy picit, akkor nem jutnánk idáig. Erre azzal vágott vissza, hogy ő nem egy bejárónő.

„Látod, ebben tökéletesen igazad van.

Próbálnál csak meg napi 6 órát punnyadni a munkaadód kanapéján; az első nap úgy rúgnának ki, hogy a lábad nem érné a földet
- így én.

Másnap, ahogy hazaértem, lerohant és fotókat kezdett mutogatni a telefonján: képzeljétek, takarítás közben szelfizgetett csak azért, hogy bizonyítékként az orrom alá dörgölhesse ezeket a képeket. Képtelen voltam megállni röhögés nélkül! Aztán amikor azt találtam mondani, hogy egy ilyen fake fotósorozatot akárki készíthet - és hogy ez még nem jelenti azt, hogy jól végezte a dolgát – kifakadt és közölte, most aztán túlmentem egy határon. Szerintetek is?" - teszi fel a kérdést a férfi.

A feleséged felkeresett már szakembert, hogy beszélhessen a letargiájáról? Nem gondolod, hogy a kimerültsége mögött akár komolyabb pszichés gondok is állhatnak? Még az is lehet, hogy depressziós, minden egyes nap egy küzdelem a számára; te pedig csak röhögsz rajta és jól kiosztod! – kapta meg a magáét a kommentelőktől.

Te mit gondolsz?

Galériánkban arról olvashatsz hogyan tisztíthatod meg a "belső tereidet" - hátha így a lakás takarítása is könnyeben megy majd!