Az exem és a vőlegényem együtt vittek haza a kórházból szülés után

mozaikcsalád,apa,gyerek,kórház Forrás: Facebook/Madison Holley
„Azt hiszem, ez nem olyan dolog, ami mindennap szembejön. Pedig jó lenne, ha több ember tudná így alakítani az életét” – mondta az a nő, akinek különleges családi fotójából internetszenzáció lett.

A kanadai Madison Holley a People magazinnak mesélte el történetét.

Két évvel ezelőtt, amikor Madison Holley szakított a barátjával, Tyler Mcilveennel, fogalma sem volt róla, hogy valaha képesek lesznek higgadtan viselkedni egymással. Mostanra azonban választ kapott erre a kérdésre: az elmúlt hetekben internetszenzáció lett egy augusztusi fotóból, amelyen kisfiuk, a 3 éves Cade kézen fogva hagyja el a kórházat apjával, Tylerrel és Madison vőlegényével, Cody-Pietz-el, miközben a férfi Madisonnal közös újszülött kisfiát cipeli a babahordozóban. „Waylon születése után jöttünk ki a kórházból, és Cade fogta az apja kezét, de Cody kezét is szerette volna fogni” – emlékszik vissza Madison a két hónappal ezelőtti napra. „Szerintem ez annyira aranyos volt tőle, hiszen mindketten fontos szerepet töltenek be a fiam életében.” És azt is bizonyítja, hogy a jól működő mozaikcsalád nem csak egy álom.

mozaikcsalád,apa,gyerek,kórház
Forrás: Facebook/Madison Holley

A fotón a két férfi és a két kisfiú a kórház folyosóján látható. Cody az egyik kezében a babahordozót tartja az aprócska Waylonnal, a másik kezével Cade jobb kezét fogja, A másik oldalon Tyler fogja kézen Cade-t, miközben lenéz kisfiára. „Ez a fotó kifejezi a mindkettejük szeretét a fiam iránt” – véli a boldog anyuka, aki a kanadai Ontarióban él és a Facebookon posztolta a fotót, amit aztán 46 ezren osztottak meg és 100 ezer like-ot kapott. „Nem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle! – mondta a 20 éves Madison. – Egészen elképesztő!”

Madison és a most 27 éves Tyler csaknem három évig voltak együtt, mielőtt szakítottak. Fiukat, Cade-t ezután is közösen nevelték, de Madison elmondása szerint Tyler jelenlegi barátnője, a 22 éves Karin Gray volt az, aki segített, hogy Madison és Tyler újra barátok legyenek. „Ő a mozgatórugója annak, hogy mindez így alakult. Ő segített nekünk, hogy civilizáltan viselkedjünk egymással. Az ő segítsége kellett ahhoz is, hogy egyáltalán szóba tudjak állni Tylerrel a szakításunk után – magyarázza Madison. – Karin nemcsak nekem lett jó barátnőm, hanem a fiammal is nagyon jó a kapcsolata.”

anya,gyerekek,testvérek
Forrás: Facebook/Madison Holley

Karin volt az, aki mindenkit összecsődített az otthonába, és arra kérte Madisont, Tylert és Cody-t, hogy tegyék félre a nézeteltéréseiket. „Attól a naptól kezdve mindannyian sokat tettünk azért, hogy barátok legyünk.” Madison és Karin azóta sok időt tölt együtt, és Tyler meg Cody is jól kijönnek egymással.

Madison azt mondja, sok mozaikcsaládban élő szülő kereste meg, amióta a fotója bejárta az internetet. Reméli, hogy hozzá hasonlóan más családok is megtapasztalhatják a közös gyereknevelés örömét. „Annyi szülő kínlódik a közös gyermekfelügyelettel – véli Madison. – Azt hiszem, ez nem olyan dolog, ami mindennap szembejön. Bárcsak több ember tudná így alakítani az életét” – mondja a fiatal anya, és hozzáteszi: „Szeretném megőrizni a barátságunkat, és ha úgy adódik, hogy Tylernek és Karinnek gyerekei születnek, akkor jó tudni, hogy mindannyian itt vagyunk egymásnak.”

Ezek a jól ismert családok szintén jó példát mutatnak arra, hogyan lehet közösen nevelni a gyerekeket válás vagy szakítás után: