Milyen hatással van a járvány a házasodási kedvre?

házasságkötés, koronavírus, statisztika Forrás: Getty Images
Ezen meg fogsz lepődni: több mint 30 éve nem kötöttek még ennyi házasságot Magyarországon, mint 2020-ban.

A lendületet ugyan megtörte, elvenni azonban nem tudta a magyarok házasodási kedvét még a koronavírus sem; ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemrégiben közzé tett adataiból. Az emberek bizakodnak, 2021-ben pedig sokan már a lagzijukat tervezgetik.

Míg 1989-ben majdnem 67 ezer házasság köttetett Magyarországon, 1990 és 2010 között folyamatos csökkenés volt a trend. Meglepő módon 2020-ban viszont már annyian fogadtak örök hűséget (szám szerint 67301 pár), ami 33 éves rekordnak számít – derül ki a KSH által közzétett „Házasságkötések” 2020 egész éves adataiból, amit az okosmeghivo.hu részletez.

A 2020 tavaszán Magyarországra is megérkező koronavírus járvány; a vírusfertőzés megállítása, lassítása érdekében meghozott intézkedések; a lezárások; így a lagzik korlátozása miatt azonban a nagy házasodási kedv is átmenetileg alábbhagyott. Tavaly év vége felé viszont már sok pár – a járványügyi előírások betartása mellett, minimális létszámmal – megtartotta a hivatalos esküvőt; s ők arra készülnek, hogy idén a lagzit is megrendezhetik.

Galériánkban pedig jó tanácsokat adunk ahhoz, hogy a boldogság az esküvő után is minél tovább tartson!