Egy kutatás kiderítette, milyen gyakran szexelnek a házaspárok

Borítókép: Egy kutatás kiderítette, milyen gyakran szexelnek a házaspárok Forrás: Getty Images (Peter Cade)
Teljesen normális, ha érdekel, milyen gyakran szexelnek más házaspárok. De hasonlítgatás helyett inkább lássuk, mit lehet tenni, ha a vágy már nem az igazi?

A szomszéd fűje mindig zöldebb? Nem biztos – már ami a szex gyakoriságát illeti más pároknál. Mert hogy egyáltalán nem biztos, hogy többet szexelnek más házaspárok, mint azt te vagy a párod gondolnátok… sőt, mint egy kutatásból kiderült, ennek pont hogy az ellenkezője lehet igaz!

Milyen gyakran szexelnek a házaspárok?

A fent említett felmérés 2000 párkapcsolatban élő britet kérdezett meg szexuális életükről, többek között arról, hogy milyen gyakran szexelnek, és hogy élvezik-e azt. A kutatás szerint a britek mintegy fele (49%) hetente legalább egyszer, míg 19%-uk hetente kétszer vagy háromszor szexel.

A válaszadók közül azonban minden tizedik azt mondta, hogy annak ellenére, hogy kapcsolatban élnek, egyáltalán nem szexelnek.

Más felmérések hasonló számokat találtak. Egy többéves, 35 000 brit ember bevonásával készült, a BMJ-ben megjelent tanulmány szerint a komoly kapcsolatban élők mintegy fele heti egynél kevesebbszer szexel.

Olyan kutatás is készült, mely szerint míg a fiatalabbak nagyobb valószínűséggel ugranak hetente többször is ágyba partnerükkel, addig 40 éves korukra, amikor sokan már hosszú házasságban élnek, az aktivitás átlagosan heti egyre csökken.

Mit tehetsz a gyakoribb lepedőgyűrögetésért?

Az életkoron és a hosszú ideje házasságban élésen túl még kismillió oka lehet annak, ha ritkábban szexeltek, a stressztől a hormonokon át a túl sok teendőig. A kérdés csak az, mennyire vagytok ezzel elégedettek, illetve mire vágytok, és ezt hogyan tudjátok egymással kommunikálni.

Érdekes lehet az is, ha nézőpontot váltotok, és nem az aktusok gyakoriságát, hanem az intimitást helyezitek előtérbe. Közös fürdés, összebújás az ágyban, egy forró csók vacsora után… ugye, hogy már a gondolat is izgató? És végül, ne feledd: a mennyiség helyett lehet, sőt, sokszor jobban megéri a minőségre is helyezni a hangsúlyt. Persze, ha így mindkettőtöknek megfelel.

Forrás

Tudod miért kell pisilni szex közben? Szakértők végre választ adtak rá! Nézd meg a lenti galériánkban.