Miért nincsen orgazmusod?

Borítókép: Miért nincsen orgazmusod? Forrás: Pexels by medium photoclub
A nőiesség és az orgazmus zavarai, avagy a nőknek is ugyanúgy lehetnek problémáik, mint a férfiaknak, csak nem annyira észrevehető, jobban palástolható.

Az a hölgy, aki elégedetlen a testével, a női szerepeivel, vagy a párkapcsolatával, nem csak a nőiességében mutatkoznak meg az apró jelek, hanem a viselkedésében, a reakcióiban, az életvezetésében és végső soron a szexualitása megélésében.

Az orgazmus megélésének problémái 95%-ban nem szervi eredetűek!! Az 5%-ot fenntartom a műtéti beavatkozások következményeként, amennyiben ideget, izmot sértettek genitális területen, illetve akik antidepresszánst szednek, ami köztudottan csökkenti a libidót és a szexuális öröm érzetet.

Tehát a fizikai tünetek eredete a pszichében keresendők. Így a kérdés az, a nő életében melyek azok a gondolatok és érzések, amik levágják az orgazmust.

Tudtad, hogy minden nő képes a klitorális és a vaginális orgazmusra?! Ugyanakkor a statisztikák szerint a nők 50%-a még mindig egyáltalán nem él át orgazmust az együttlétek során. Azok pedig, akik elérik, csak kis százalékban multiorgazmusosak.

Mi lehet ennek az oka?

Sok nő olyan neveltetést kapott, amely elítélte az önkielégítést, a paráznaságot. Így elmaradt az önfelfedezés folyamata. Aki nem ismeri a testét, honnan tudná, hogy mi a jó neki? Hogyan tudná segíteni a férfit?

A bűn gondolata nagyon nyomasztó, mely a tudattalanban rejtőzik. Tehát hiába kívánod a szexet, a szeretkezést, a beléd táplált hit azt mondja, hogy ez bűnös dolog. Így a tudattalan levágja az orgazmushoz vezető utat, hiszen nem lehet ilyen örömforrásban részed. Ma 30-40 éves nők ezrei szenvednek az ilyen neveltetés következményei miatt!

Mi blokkolja még az orgazmus megélését?

  • Elégedetlenség a testeddel, szégyen érzet, kiszolgáltatottság érzése, frusztráció, félelem érzése a férfival szemben, vagy az idegen szituációval szemben.
  • A nők szeretik kontrollálni a szituációt, mert fontos számukra a biztonság érzete. Sajnos e közben a férfit is kontrollálják, és magát az együttlétet, ami így csak korlátos lehet. Az igazi biztonság akkor alakul, amikor a nő beleengedi magát a női szerepébe, és bízik a tudatos, irányító férfiban. A férfi maga a biztonság, ezért a nő befogadhatja, nem csak a testébe, a lelkébe is.
  • Ám vannak negatív tapasztalatok, amik nem engedik a bizalom kiteljesedését. Ezt a bizalomvesztést okozhatta korábbi partnered, neveltetés, illetve a saját, nem megfelelő választásaid. Amikor sorozatosan belementél olyan szituációkban, ami végső soron sértett, és ez benne maradt a lelkedben, bűntudatod van saját választásaid végett (például nem tudsz nemet mondani, és önmagad ellen mész). Ez soha nem tudatos, nem valljuk be magunknak, csak bizonyos gondolatokban, érzésekben, cselekvésekben nyilvánul meg.
  • A bizalomvesztés másik tünete az intimitás megélésének hiánya, a kötődési problémák, és egyéb félelmek, bizonytalanságok a férfi vagy a párkapcsolat irányában.
  • Az orgazmus megélését gyakran blokkolja a félelem érzése. Félelem az ismeretlentől vagy a rossz tapasztalatok (trigger pontok) alapján. Amikor a félelmed erősebb a vágynál, és a kíváncsiságnál, így a fejedben a félelem lesz a középpontban. Ez a fajta frusztráció, később szorongássá válhat, ami vaginizmushoz is vezethet. (A vaginizmus a hüvely önkéntelen, görcsös izomösszehúzódása, mely lehetetlenné teszi a behatolást. Ez is egy pszichoszomatikus probléma.)
  • Egy másik orgazmust gátló komoly probléma, amikor olyan párkapcsolatban élsz, ahol nem sikerült egészséges határokat tartani, és megalkuvásban élsz. Amikor ámítod magad, hogy így is lehet élni, nem olyan rossz, de a valóság, az kiábrándító a lelkednek. Ám félsz változtatni, inkább magadat győzködöd, hogy így is jó, kibírható. Nem megfelelő partnert választottál, úgy hattok egymásra, hogy alá-fölé rendeltségi viszony van közöttetek.
  • Az orgazmus zavaraihoz vezető utolsó blokk a kommunikációban rejlik. Például nem tudsz őszintén beszélni, vállalni az érzéseidet, a szükségleteidet, a vágyaidat mert azt tanultad, hogy te nem számítasz, te nem lehetsz elég jó, elég szerethető. Ez is a megalkuvás egyik formája, csak itt olyan partnert választottál, aki visszaigazolja számodra azt, amit hiszel magadról. Nem ő indítja ezt a folyamatot, hanem te. Ebben a dinamikában gyakori a passzív-agresszív megnyilvánulás, a sok perpatvar, a hiszti, mert a belső frusztráció, a felvállalás képtelensége valahogy mégis ki kell jöjjön, és ilyen absztrakt formát ölt.
Mint láthatod, minden, a felsorolt problémák, alapvetően tanult viselkedési minták, reakciók, kommunikációs hiányosságok, szexuális és önismereti hiányosságok következményei.

A nőiességed és a szexuális öröm, a kiteljesedés megélhető!

A segítségemmel új, pozitív mintákat alakíthatunk, és közben szexuális – önismeretet tanulsz, fejlődsz, változol, amíg eljutsz a sikeres (önelfogadó és önazonos), vonzó, magabiztos nő megéléséhez.

Nőként a kielégítő szexuális élet egyszerre gyógyító és harmonizáló erővel bír. Az orgazmus, regresszív módon, a testből a lélekbe hatolva, felszabadít és gyógyít. Ezért van az, hogy a nők képesek sírni orgazmus után. Ilyenkor megkönnyebbül a lelkük.

Magabiztosságot, szexuális kisugárzást, női erőt, kecsességet, játékosságot ad. Sok nőtől hallottam, hogy nekem nem is fontos az orgazmus, jó érzés az együttlét is. Én ezt elhiszem, ugyanakkor tudom, hogy mennyi minden kihozható a női testből és lélekből. Ne érd be kevesebbel, mint egy kiteljesedett, örömteli élet és párkapcsolat.

Hallgass meg egy videót is a témában:

A szexualitásban jelentkező probléma az emberi létünkből fakadó következmény, eredmény. Bármely belső/külső konfliktus, probléma útmutató arra, hogy itt az idő, szükséges a személyes fejlődés. A szexuálterápia segítségével fejlődik az énképed, a nőiességed/férfiasságod, a párkapcsolaton keresztül megélt életminőséged.

Itt tudod felvenni velem a kapcsolatot!

Galériánkban 10+1 okot mondunk arra, miért is fontos, hogy rendszeresen maszturbálj!