Mesélj, Anyukám! Mi lesz velünk a gyerekek után? Csalfa ösvény, ha a párunkkal a régi időkbe vágyunk vissza

Borítókép: Mesélj, Anyukám! Mi lesz velünk a gyerekek után? Csalfa ösvény, ha a párunkkal a régi időkbe vágyunk vissza
Egy hosszú párkapcsolatban az elköteleződés mellett nagyon nehéz fenntartani az egyensúlyt, még nehezebb visszatalálni az operatív, hétköznapi mókuskerékből egymáshoz, a férfi-női minőséghez. A Mesélj, Anyukám! podcast 4. évadának 2. epizódjában Vadas János coach és felesége, Szolga Zsófia női szertartásvezető vendégként állandó műsorvezetőinkkel arról beszélgettek, hogyan lehet megtalálni újra egy kapcsolat lendületét?

Az embert az elején viszi a lendület: az lánykérés, az esküvő, a házasság friss érzése, a nászút, a fiatal felnőtt élet, babatervezés, várandósság. Aztán mikor megérkeznek a gyerekek, jönnek a hétköznapok és bekacsolnak a családi transzgenerációs minták. Mi van akkor, amikor kifogy a lendület? Mi van akkor, amikor ráeszmélünk, hogy csak egymás mellett élő személyek vagyunk, akik feladatok sorát oldják meg együtt?

A Mesélj, Anyukám! podcast legújabb epizódjában állandó műsorvezetőink vendége Vadas János coach és felesége, Szolga Zsófia női szertartásvezető volt. Arról beszélgettek, hogy egy hosszú párkapcsolatban az elköteleződés mellett nagyon nehéz fenntartani az egyensúlyt, még nehezebb visszatalálni az operatív, hétköznapi mókuskerékből egymáshoz, a férfi-női minőséghez.

„Amikor az esküvőn úgy néztek egymásra és úgy is érzitek, hogy ezt soha semmi nem tudja majd elrontani… Nagyon sok olyan szituáció van az életben, amikor próbálok visszanyúlni ehhez az érzéshez, de őszintén megmondom, néha nem tudok visszanyúlni hozzá.” – mesélte a Mesélj, Anyukám! podcast 4. évadának 2. epizódjában őszintén Zubor Rozi, az ÉvaMagazin.hu online főszerkesztője.

"Mert ami volt, az elmúlt. Fontos, hogy bátorsággal meg kíváncsisággal nézzünk saját magunkra, meg a párunkra is. Egy új szemmel, megtartva azokat a régi értékeket, amik összehozták a párt." - érkezett meg a válasz Vadas Jánostól.

Ennek a nosztalgiája elhiszem, hogy kíséri a párokat, de ez egy csalfa nosztalgia. Ennek a keresésébe beleesni egy veszélyes játék, mert valami olyat fogunk keresni, amit nem kaphatunk meg.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!