Mennyi kalóriát égetünk el szex közben? Szakértők szerint többet, mint gondolnád!

Borítókép: Mennyi kalóriát égetünk el szex közben? Szakértők szerint többet, mint gondolnád! Forrás: Getty Images (Jonathan Knowles)
A nemi életnek számos oka van, a gyermeknemzéstől kezdve az intimitás előmozdításán, a szórakozáson át, a pulzus felemeléséig. Attól függően, hogy Te és a partered mennyire vagytok aktívak a szex alatt, biztos éreztétek úgy, hogy a végére kifulladtatok és izzadtatok, akár egy súlyzózás, vagy futás után. A szex kalóriákat éget, ezek mennyisége több tényezőtől függ.
Az elégetett kalóriák száma kis mértékben függ a testsúlyodtól.
mondja Dr. Teju Adegoke, a Boston Medical Center szülészeti és nőgyógyászati adjunktusa.

"Kismértékben függ továbbá a jelenlegi szív- és érrendszeri állóképességétől, és nagymértékben attól, hogy pontosan milyen tevékenységet végzel."

Az aktus során felvett pozíciók és a mozdulatok, amelyeket a szex során végeztek, hatással lehet arra, hogy mennyi kalóriát égettek el közben. "Ha te vagy felül, akkor magasabb lesz a pulzusod, mint például a misszionárius pozícióban, mert te vagy az, aki aktívabban közreműködsz" - mondja Gigi Engle, a SKYN óvszerek szex- és intimitási szakértője. De nemcsak a tényleges szexuális tevékenység égeti el a kalóriákat. Minden, ami ahhoz vezet, szintén megteszi.

Ki tudta, hogy ilyen jó edzés a lepedőakrobatika?! Egy 68 kilós nőt alapul véve, hét különböző szerelmi technikát veszünk górcső alá, hogy szakemberek segítségével megfejtsük, mennyi kalóriát égethetünk el velük.