6 meglepő tény az orgazmusról, amelyről neked is tudnod kell!

Borítókép: 6 meglepő tény az orgazmusról, amelyről neked is tudnod kell! Forrás: Getty Images
Az orgazmusról a mai napig számtalan tévhit kering. Sokan még mindig valami titokzatos és elérhetetlen dolognak tartják és sok nő éppen ezért hajlamos akár végleg lemondani róla. Pedig a gyengébbik nem számára sem nehezebb a gyönyör elérése, mint a férfiak számára. Vegyük hát sorra az orgazmussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, amelyekkel minden nőnek érdemes tisztában lenni!

A nők számára sem nehezebb elérni az orgazmust

Sok nő számára az orgazmus a mai napig valami titokzatos, elérhetetlen, vagy legalábbis elég ritka jelenség. És ők azok, akik arról számolnak be, hogy bizony küzdenek az orgazmus megélésével.

De vajon ennek mi lehet az oka? Egyik mindenképpen az lehet, hogy szerte a világon, a legkülönfélébb kultúrákban, a szexet kizárólag a férfi örömök köré szervezték, ezért a szex szót még ma is leginkább csak a “pénisz a vaginában” közösüléssel társítjuk. Pedig lássuk be, önmagában a behatolás a hölgyek többségét nem ösztönzi orgazmusra, annál sokkal többre van szükség és az sem segít, hogy –gyakran, mi nők is- csak előjátéknak tekintjük a nekünk nyújtott örömszerzést; így például az orális kényeztetést, vagy a csikló stimulációját.

Ez az oka annak is, hogy az elmúlt évszázad során több ezer tanulmány készült a férfiak szexuális élvezetéről és díszfunkciójáról, de nagyon kevés tanulmány vizsgálta a nők szexuális örömeit, élvezetét és szexuális diszfunkcióit. Tökéletesen mutatja a női szexualitás elhanyagoltságát, hogy például csak az elmúlt évtizedekben kezdtek el beszélni a csikló teljes szerkezetéről (te tudtad például, hogy nagy része egy belső szerkezet, ami körbeveszi a hüvelycsatornát, és akár 8-9 cm-re is benyúlik a testbe?)

Minél inkább a beteljesületlen orgazmusról beszélünk, annál inkább azt is éljük meg

A közelmúltban megjelent egy tanulmány a Sex Education folyóiratban. Nőket kérdeztek meg egy szexről szóló tanfolyam előtt és után. Két csoportba osztották őket: a csoport egyik fele olyan általános tanfolyamon vett részt, ahol az emberi szexualitásról antropológiai szemszögből tanultak, míg a csoport másik fele kifejezetten az orgazmus szakadékairól, és arról, hogy a heteroszexuális férfiak 95%-a minden szex során eléri az orgazmust, szemben a nők 65%-ával. Az utóbbi tanfolyamon résztvevő nők több és jobb orgazmusról számoltak be.

A minőségi szexuális oktatás szó szerint megváltoztatja az életeket, nem beszélve arról, hogy hova helyezzük a fókuszunkat. Ha csak azt vagyunk képesek észrevenni, ami nincs, vagy nem lehetséges - vagy csak eddig nem volt rá lehetőségünk-, akkor soha nem fogjuk tudni elérni azt, amire valójában vágyunk. A hiány nem lehet az élet egyetlen területén sem kiindulópont!

A nők is megélhetik álmukban az orgazmust

A férfiakról és a fiúkról tudjuk, hogy néha éjszakai emissziót tapasztalhatnak: alvás közben orgazmust és magömlést érnek el. Alfred Kinsey szexkutató 1953-as tanulmányaiból és kutatásaiból kiderül, hogy a nők 37%-a 45 éves koráig már tapasztalt éjszakai orgazmust, és a legújabb kutatások is azt mutatják, hogy a nők bizony igen gyakran élnek meg szexuális álmokat. A REM alvásfázis alatt, ha elég forró az álmunk, akkor a hüvely véráramlása megnövekszik és nem ritka, hogy ez a jelenség aztán éjszakai orgazmushoz vezet.

Nem minden orgazmus szexuális jellegű

A tanulmányok és kutatások során több ember is beszámolt arról, hogy orgazmusuk nem csupán szexuális helyzetek és élmények hatására aktivizálódott. Lehetnek olyan hétköznapi szituációk és cselekvések, amelyek kiválthatják az orgazmust. Ilyen például: repülés közbeni turbulencia, bokastimuláció, szülés, szoptatás, kerékpározás, bizonyos típusú zenehallgatás, és egyéb szokatlan dolgok. Ebből kiderül, hogy az orgazmus nem feltétlen szexuális vagy genitális esemény, hanem sokkal inkább neuropszichológiai folyamatok összessége, amely a stimuláció különféle folyamataihoz és formáihoz kapcsolódik (beleértve például a látványokat, a hangokat, az ízeket, képeket).

A házas férfiak közel fele nem tudja megmondani, hogy a párjának mikor volt orgazmusa

Sajnos a férfiak zöme nem elég figyelmes, és nem elég jó abban, hogy felismerje, mikor volt, vagy volt-e egyáltalán orgazmusa a párjának.

A Journal of Sexual Medicine 1600 heteroszexuális párt kérdezett meg a szexuális életükről. A nemrég megjelent tanulmányból kiderül: a férjek 43%-a félreérti, vagy egyáltalán nem tudja, hogy volt-e orgazmusa a feleségének. Úgy gondolták, hogy a feleségeknek sokkal gyakrabban van orgazmusa, mint amennyit a feleség valójában bevall, vagy amennyiről beszámol.

Ennek nyilvánvaló okai vannak: A férfiak esetében általában vannak fizikai bizonyítékok és nyomok az orgazmusra, míg a nők esetében ez nem jellemző. Hölgyeim, tegyük a kezünket a szívünkre, és valljuk be magunknak: Hányszor színleltünk orgazmust? Ha pedig valaha is színleltünk, akkor érdemes lehet azon is elgondolkodni, hogy vajon miért tettük!

A méhnyak stimulálása is kiválthatja az orgazmust

A méhnyak - más néven a méhet a hüvellyel összekötő szövethenger - egy nagyon érzékeny terület.

A méhnyaki orgazmus akkor érhető el, ha a nő valóban nagyon izgatott. Ha nincs elég izgalmi állapotban, akkor a méhnyak pénisszel történő érintkezése akár fájdalmat is okozhat. A méhnyak stimulálása és a méhnyaki orgazmus sokban különbözik a csikló orgazmustól, mert valójában két különböző idegrendszerből ered. A méhnyaki orgazmus sokkal több időt és gyakorlást igényel, és csak behatolás útján - vagy vibrátor segítségével- tapasztalható meg. Amelyik nő átélte már ezt az orgazmust, sokkal erőteljesebbnek és testesebbnek írta le.

Az orgazmus megélése a fizikai örömök közé tartozik. Minden nő megérdemli, hogy megélje a gyönyört, a testi örömöt. Rengeteg munka vár még ránk, hogy a nemek közötti valódi orgazmus egyenlőséget megteremtsük, és éppen ennyi feladatunk van az őszinte kommunikációval, az információ hatékony közlésével. Minél többet beszélgetünk a partnerünkkel a saját testi vágyainkról, az orgazmus megéléséről - vagy éppen hiányáról-, annál jobban leszünk az ágyban, és annál figyelmesebb lesz velünk a partnerünk is.

Érdemes feltérképeznünk a saját testünket, és megtudni, hogy mi esik jól számunkra, Érdemes feltárni az érzékszerveink nyújtotta lehetőségeket, és megtapasztalni a szenvedélyt. Mert ha nem is tudjuk, hogy melyik érzékünk a legfejlettebb, akkor lehet, hogy soha nem leszünk képesek megélni a fizikai gyönyöröket! Azért pedig nagy kár lenne!

A masszázs megmutathatja az utat, hogyan válj virtuózzá, örömteli, boldog, emberré, és hogyan válj igazi teremtővé. A testünk, önmagunk és az energetikánk megismerése a kulcs ahhoz, hogy végre otthon érezzük magunkat a testünkben.

Gyere el tantrikus masszázs tanfolyamomra és tapasztald meg, milyen az, ha a tested minden hangszere egyszerre szólal meg!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

https://kamadeva.hu/

Legyél az orgazmusod nagymestere! Mutatunk hozzá pár tippet, hogyan csináld!