Megtaláltad-e már a lelki társad? Teszteld magad

lelki társ,soulmate Forrás: Twitter
Vigyázat, halálosan komoly játék! Töltsd ki a tesztet, hogy megtudd, a lelki társaddal élsz-e együtt vagy esetleg még nem is találkoztál vele.

A lelki társ fogalma ismereteink szerint Platónál jelent meg először a Lakoma című írásában. Ebben Arisztophanésszel mondatja el, hogy a régi időkben az embereknek két arcuk, négy lábuk és négy kezük volt; akadtak köztük férfiak, nők és andogrün, kétnemű egyedek. A férfiak a Nap, a nők a Föld gyermekei voltak, míg az andogrün emberek a Hold leszármazottai, amely a Nap és Föld gyermeke volt. Félelmetesen erősek voltak és némelyikük az istenekre is rátámadt. Eljött az idő, amikor az istenek el akarták pusztítani az embereket, de ez esetben nem lett volna aki imádja őket és áldozatokat mutat be nekik. Így aztán Zeusz mértékletesebb büntetéssel sújtotta az emberiséget a gőgjéért: megduplázta az embereket, vagyishogy megfelezte őket. Ez óriási gyötrelmet okozott az embereknek; Apolló mentette meg végül az életüket azzal, hogy összevarrta őket a köldöküknél fogva. Innentől minden emberi lény vagy férfiként, vagy nőként élt tovább és örökkön örökké vágyakozott a másik fele után. Ha a két fél megtalálja egymást, egynek érzik magukat – ha nem, egyik partnert váltják fel a másikra. Így keletkezett a szerelem Arisztophanész szerint.

Persze van aki hisz a lelki társban, van aki nem, de akárhogy is, az alábbi tesztből megtudhatod, hogy te megtaláltad-e már!

Nézd meg ezt a galériát is, amiből megtudhatod, hogy a szerelmed a lelki társad-e: