Borítókép: Eleged van a cseléd szerepből? Így válj királynővé! Forrás: GettyImages

Eleged van a cseléd szerepből? Így válj királynővé!

Nőként gyakran azt gondolhatjuk, hogy az otthoni munkák elvégzésével kimerítettük a nőiség fogalmát, de nem értjük, hogy a folyamatos robotolás ellenére, miért nem kapunk elismerést, és miért marad el a boldogság. A válasz nagyon egyszerű.

A nő pozitív megítélése nem az elvégzett munkájának a mennyiségével arányos, hanem sokkal inkább azzal, hogy mennyire vagyunk képesek eredeti női szerepeinknek, minőségeinknek teret adni.

A mai társadalom elvárásainak megfelelni vágyó mártír nő megtanulta, hogy ebben a világban a teljesítmény a legfontosabb. Mivel a média hatására szeretne (a sztereotípiának megfelelő) nő lenni, ezért erővel tesz is érte, de nem nőként, hanem férfias küzdelemmel és harccal. Nem is sejti, hogy ezzel megtagadja önmagát, ellentmond belső, valódi nőiességének, és elnyomja eredeti női szerepeit. Beleesik abba a hibába, hogy otthon, és akár munkahelyén is mindent lenyel, eltűr, és minden áron meg akar felelni. A sok küzdés, és munka ellenére csökken az értéke, és ennek nem érti az okát. Ezért még jobban küzd, még nagyobb lendülettel harcol, még több dolgot bevállal, egészen addig, amíg össze nem omlik, és cseléddé nem válik. Tehetetlennek érzi magát, magányos, és folyton csak egyetlen kérdés kattog gondolatai között:

De akkor mi kell a férfinak?

Nő kell a férfinak!

Nehéz elfogadni, hogy “Királynők” is lehetünk, ha az évek alatt alaposan bedolgoztuk magunkat a cseléd szerepbe, és éppen azt vesztettük el, amiért a legjobban küzdöttünk. Nem kell mindent magunkra vállalnunk, némán tűrnünk, mindent megcsinálnunk, és kényszeresen megfelelnünk azért, hogy elismerjen minket a férfi. Egyszerűen csak “Királynővé” kell válnunk.

A “Királynő” nem nyafka, elkényeztetett királylány, és nem is házi sárkány. A “Királynő” értékes, van önbizalma, csendes eszközökkel szab határt, és tartással rendelkezik. Az ilyen nőt a férfiak értékesnek tartják, és ami értékes, az fontos is számukra, ezért arra vigyáznak.

Hogyan legyünk “Királynők”?

Törődjünk magunkkal! Ne legyen kifogás az idő. Csak a cselédnek nincs ideje önmagára. A “Királynő” is teszi a dolgát, sőt a háztartást is ellátja, de az ő főztje után nem lehet csak úgy otthagyni az asztalt. A “Királynő” is kimossa azt, ami a szennyesben van, de csak azt, ami ott van, és nem szedi össze a párja helyett a fotel alatt hagyott alsógatyát. Ha elfogy a gatya, a férj észre fogja venni (és természetesen szóvá is fogja tenni). Azonban ekkor érdemes a leginkább nőként kommunikálnunk.

Csiszolatlan gyémántként él bennünk a valódi nő!

Az életben csak úgy érhetünk el eredményeket, ha teszünk értük. Eldönthetjük, hogy alsógatya-háborút indítunk, kardot rántunk és harcolunk a férfival, vagy inkább megértjük a férfi működését, alkalmazzuk a női kommunikációt és “Királynővé” változunk. Valamelyikbe mindenképp energiát-, és munkát kell tenni, de vajon melyikkel érünk célt? Ha önmagunkba fektetünk, vagy ha a harcba, és maradunk cselédek?

Ha erőből küzdünk a férfival, akkor abból nagy veszekedések alakulhatnak ki.

A férfi ugyanis, ha egy másik erővel találkozik, akkor nem nézi, hogy ki áll vele szemben. Az erő férfi princípium, ezért természetéből és ősi szerepéből adódóan a másik erőt ellenségnek titulálja, és le akarja győzni.

Teljesen mindegy, hogy igazunk van-e, vagy sem, ha harcolunk, akkor elindítunk egy olyan programot, amiből csak kellemetlenségünk származhat. Ha tudjuk, hogy mi a "nőiesség titka”, és használni is tudjuk, akkor biztos, hogy megbecsülésben lesz részünk, és értékelni is fog minket a férfi.

Ha te is szeretnél sikeres nő lenni, cselédből királynővé válni, de nem tudod, hogyan, akkor érdemes elolvasnod a 99% Légy az egyetlen! című könyvem vagy részt venni a 99% 2 napos tanfolyamomra, hogy te is magabiztos, határozott, tartással teli nő lehess, akit megbecsül a férfi.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Legyél királynő a párkapcsolatodban is és a következő 15 dolgot sose kövesd el: