A lánykérésnek manapság meg kell adni a módját, különben nem kap elég lájkot

lánykérés,instagram Forrás: Getty Images
Fehér lovon, víz alatt, levegőben, vagy egy kivetítőn, de akár rendőrségi letartóztatásnak álcázva is feltehetik neked a nagy kérdést. A lényeg, hogy Instagram-kompatibilis legyen! Nem csoda, hogy egész üzletág épült a lánykérésre.

Kopnak a hagyományok, manapság már nem minden nő esik hanyatt egy gyertyafényes vacsorától, aminek a végén a férfi romantikusan féltérdre ereszkedik, s egy gyűrűt előhúzva teszi fel az életre szóló nagy kérdést. Vannak, akik ennél sokkal különlegesebb eljegyzésre vágynak; s vannak azok a férfiak, akiknek semmi sem drága, ha a szívük választottjáról van szó. E „piaci rést” kihasználva toppantak be a piacra a lánykérés-szervezők; hogy szolgáltatásaikkal megkönnyítsék a vőlegény-jelöltek helyzetét mind az ötletelésben mind a kivitelezésben egyaránt. Az elképzelések megvalósításának pedig csak a képzelet, no meg a pénztárca vastagsága szabhat határt.

A lánykérés legyen felejthetetlen és egyedi; manapság már egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek elég, ha egy pasi simán csak a nappali közepén teszi föl a nagy kérdést – véli egy brit lánykérés-szervező. A felfutóban levő Proposers tulajdonosa úgy gondolja, a közösségi média népszerűsége sokat hozzátesz ahhoz, hogy a szolgáltatás virágozzon.

Mindenki saját, egyedi és megismételhetetlen sztorira vágyik. Valami olyasmire, ami egy kicsit mindig nagyobbat üt; amivel el tudja kápráztatni a másikat; kiposztolni a barátnőknek, hogy nézzétek, azt én kezemet bezzeg ezen a fehér homokos tengerparton kérte meg a párom, és hogy milyen eredeti módon nyújtotta át a gyűrűt

– mondja Daisy Amodio. Persze nem csak azért szeretnék az emberek különlegessé tenni az eljegyzésüket, hogy azt aztán lájkvadász céllal a kirakatba tegyék azt – teszi hozzá.

A brit szervezőiroda eddigi legdrágább és legextrémebb lánykérése mindenesetre 800 000 angol fontba került; az ügyfél ezért az egész párizsi Disneylandet kibérelte, az árban pedig még némi tűzijáték és Szajna menti hajókázás is benne volt. A vőlegény-jelöltnek azonban még ez sem volt elég, a párocska innen magángéppel Kanadába repült, a lánykérésre pedig végül a Niagara-vízesés előtt került sor.

De nem kell ilyen messzire menniük azoknak, akik különleges élmény közepette tervezik megkérni barátnőjük kezét; itthon is egyre több lehetőség közül lehet választani: legyen szó fehér lovas, helikopteres vagy éppen szabaduló szobás lánykérésről. A romantikusabbak pedig a Várban, a Lánchídon, vagy akár a Citadellán is feltehetik a nagy kérdést életük szerelmének, egy kis szervezett rásegítéssel.

Lánykérést (is) szervező magyar oldalak

A galériában még több extrém módon romantikus lánykérés-fotót találsz: