Borítókép: Külön szobában aludni házasként? Ugyan miért?! Forrás: Getty Images

Külön szobában aludni házasként? Ugyan miért?!

Nem mondom, hogy nem normális, hogy egészségtelen, hogy fura. De ki mondja meg, mi az?

Én nem ítélkezem, és igazából, csinálja mindenki, ahogy jól esik. Ugyanakkor, azt tudom, hogy én, mi, 18 évesen alig vártuk, hogy egymás kezét fogva aludjunk el és másnap reggel érezzem a melegét, lássam, hogy ott van mellettem és rámosolyoghassak.

Igen, olyan szerencsés vagyok, hogy azóta együtt vagyunk.
És egy hálószobában, közös ágyban alszunk.

Persze, vissza lehet vezetni, hogy az ókori Rómában az ágyat nem közös alvásra használták, meg hogy olyan sztárok, mint pl. Catherina Zeta-Jonesék sem egy ágyban alszanak. Mindez engem nem győz meg, sőt nem érdekel, és igazából szerintem ezeket a “tényeket” saját maguk megerősítésére mondogatják azok, akik külön alszanak.

Tudom, persze, hogy ha külön aludnánk, az még nem azt jelentené, hogy nem szeretjük egymást és az együttléteket is meg lehet oldani, mert nem feltétlen kell hozzá ágy sem, éjszaka sem. Valahogy mégis az jut eszembe, hogy nem azt fogadtuk meg, hogy jóban-rosszban?

Ergo, ha mondjuk az én férjem horkolna, hangosan szuszogna vagy nem tudna aludni és ezért éjszaka felkapcsolt lámpa mellett olvasna mellettem, esetleg többször ki kellene mennie a fürdőszobába éjszaka, és emiatt én is felriadnék, én azt gondolom, akkor is vele, mellette aludnék.

Igazából, nem tudhatom, mert nem horkol, csak nagyon ritkán, főként akkor, ha beteg. Én mindenesetre szeretem a közelemben tudni, szeretem tudni, hogy jól van.

Én úgy alszom nyugodtan, ha mellettem szuszog, akkor is, ha nem beszélünk épp, mert mondjuk vitatkoztunk, akkor is ha egyszerűen csendet szeretnénk mindketten, jól esik mellette olvasgatni, jó érzés egy ágyban lenni, majd együtt, egymás mellett aludni.

És nem tehetek róla, de bennem számtalan kérdés felmerül azzal kapcsolatban, ha egy pár nem alszik együtt.

Például az megvan, hogy a megcsalás az nem a szexről szól? A legfájóbb, az érzelmi megcsalás kezdődhet egy ilyen dologgal, hogy a férj és feleség már nem együtt alszik. Akár van szex naponta, akár csak hetente, vagy kéthetente abban a bizonyos közös ágyban, de ha együtt alszotok, akkor van kontakt, van simogatás, ölelés, csók és kommunikáció!

Ha külön szobában, sőt külön emeleten alszotok, akkor sokkal kevesebb a közös érintkezés és értekezés és ebből következik aztán az elhidegülés. Ha nincs odafigyelés a másikra, nincs meg a törődés, akkor iszonyú könnyen befurakodhat egy harmadik a kapcsolatba. Mert elég csak egy kis kedvesség, egy kis figyelem, és máris borulhat minden…

A külön alvás szerintem nagy veszélyforrás lehet. Ha csak nincs rá nyomós oka egy párnak, akkor szerintem a lehető legrosszabb döntés egy házasságban.

A cikk folytatásáért kattints IDE!

Kíváncsi vagy, melyik az a 4 leggyakoribb ok, amiért a párok megcsalják egymást? Kattints a galériára és megtudod!