Külön alszunk a barátommal, azt is elmesélem, miért

Borítókép: Külön alszunk a barátommal, azt is elmesélem, miért Forrás: Getty Images
Kíváncsi vagy? Nem feltétlenül az az oka, amire először gondolnál. Liza pedig azt is elmondja, hogy milyen hatással van a kapcsolatukra.

„Hat éve vagyunk együtt a barátommal. Nem Alex az első, akinek előhozakodtam vele, hogy mi lenne, ha az ágyat – kizárólag csak az alvás erejéig – nem osztanánk meg egymással. Az első pillanattól kezdve így csináljuk és őszintén elmondhatom, az ég világon semmi baja sincs vele” – kezd bele történetükbe a fiatal nő.

"Soha, egyik partneremnek nem engedtem, hogy egy ágyban aludjon velem, a legtöbbjüknek ez nem is nagyon tetszett. Nagy kő esett le a szívemről, amikor azt láttam, hogy Alexet ez egyáltalán nem zavarja. A titok nyitja talán az, hogy még a kapcsolatunk legelején leültünk és egy nagyon őszinte beszélgetés során letisztáztuk a határokat, az elvárásainkat egymás felé.

Az igazság az, hogy kreatívként dolgozom és sokszor előfordul, hogy hajnalban, vagy éppenséggel éjjel kettőkor jut eszembe egy frappáns szófordulat a kampányhoz, amin dolgozom. Olyankor kipattanok az ágyból, felcsapom a laptopomat és elkezdem verni a klaviatúrát. Ha pedig megszáll az ihlet, a legkevésbé sem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mennyire vagyok vele hangos; vajon felkeltem-e vele a barátomat. Így viszont, hogy külön szobában alszunk, nem zavarom vele.

Egyébként azt látom, hogy Alexnek is legalább olyan fontos, hogy meg legyen a kis privát területe, mint nekem.

Milyen így a szexuális életünk? Joggal kérdezhetitek. Mindenkit szeretnék megnyugtatni, szuper! Az, hogy külön ágyban alszunk, nem tesz neki rosszat, sőt! Amiatt, hogy egy kicsit „külön” vagyunk, sokkal intenzívebben meg szoktuk kívánni egymást, intenzívebbek az együttlétek. Csak ajánlani tudom minden párnak; főleg azoknak, akik valami kis izgalmat csempésznének a hétköznapok rutinjába. Próbáljátok ki!

Ráadásul így nem rángatjuk le egymásról a paplant, nem horkolunk a másik arcába és nem vágjuk orrba, egy nagyobb, öntudatlan forgolódás közepette. Viccet félretéve, azt gondolom, így sokkal jobban ki tudjuk pihenni magunkat. Ennek a jelentőségét szerintem semmiképp sem szabadna lebecsülni; folyton fáradtan, kimerülten ugyanis fokozottan hajlamosak vagyunk kötekedni, veszekedést provokálni a hozzánk legközelebb állókkal" – véli Liza.

"Csakis ajánlani tudom mindenkinek! Próbáljátok ki, nekünk nagyon bevált! A mi kapcsolatunkat ez is csak erősíti" – teszi hozzá.

Galériánkban 4 másik pár is elmondja, mit köszönhet a különalvásnak!