JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Így mosd ki a spermafoltot a ruhádból

Borítókép: Így mosd ki a spermafoltot a ruhádból Forrás: Getty Images (dvulikaia)
Fontos életlecke következik, kezdő és haladó háziasszonyoknak egyaránt: így kell kiszedni a spermafoltot a ruhából.

Ha háztartási tanácsokról van szó, lehet, hogy megtanultuk, mi mindenre jó a szódabikarbóna vagy az ecet, de a spermafoltot kiszedni a ruhánkból… na, azt már nem valószínű. Pedig bármilyen kényes is a téma, balesetek bárkivel történhetnek, szóval ez abszolút egy olyan infó, amit megéri elraktározni. De mi a teendő ilyenkor?

Hogyan kell kiszedni a spermafoltot a ruhából?

A legjobb, ha nem várod meg, míg beszárad, hanem azonnal cselekszel. Öblítsd ki hideg vízzel, vigyázva, hogy meleg vizet véletlen se használj, mert a magasabb hőmérséklet megalvaszthatja az ondóban lévő fehérjét, így az maradandó foltot okozhat a szövetben. Ha kimostad, kijött a folt, mehet a gépbe egy szokásos, „normál” mosásra a ruhád.

Ha a folt már beszáradt, de nem selyem vagy gyapjú anyagot ért baleset, akkor először puha kefével, például egy régi fogkefével távolítsd el a száraz cuccot. Ezután jöhet a hideg vizes áztatás, majd a megszokott módon történő mosás.

Mit tehetsz, ha selyem vagy gyapjú anyagú ruhádat ért baleset? A fohászkodáson vagy a káromkodáson túl (hidd el, egyik sem segít) jobban jársz, ha hideg mosószeres vízbe áztatod, majd nagyon óvatosan, kézzel átöblíted, mielőtt bedobod egy mosásra, gyapjú programra. Beszáradt foltok esetén sajnos nem biztos, hogy ez a módszer segít, de mindenképp érdemes megpróbálni, mert sok esetben menthetők a szexi ruháid – és még sokszor használhatók csábításra.

Forrás