Így csavarta teljesen az ujja köré a pasimat (a kutyám)

Borítókép: Így csavarta teljesen az ujja köré a pasimat (a kutyám) Forrás: Getty Images
Boci szemekkel bámulja a barátomat, addig-addig cukiskodik neki, amíg meg nem kapja, amit akar. Egy kérdésem van csak; akkor most ki jutalmaz kit tulajdonképpen? - töprengett el a kérdésen egy fiatal kutyatulajdonos.

"Amikor csak átjön a barátom, a kutyus nagyon fel van dobódva. Ugyanolyan izgatott lesz, mintha a családból látogatna meg valaki minket. Nagyon örülök neki, hogy vele is ennyire kedves és barátságos, de képzeljétek el, mit figyeltem meg a viselkedésében! Amikor túl van a megérkezés, üdvözlés utáni, hatalmas örömködésen és lenyugszik végre, elkezdi bámulni a barátomat. Tudjátok, azzal a tipikus nézéssel, aminek gyakorlatilag lehetetlen ellenállni.

Kitartóan bámulja így a páromat, a farkát is édesen csóválja hozzá. A kis rafinált négylábúm persze hogy pontosan tisztában van vele, hol tartom a jutalomfalatokat. Pár perces bűvölet után, amikor már biztos lehet benne, hogy a barátomat megint csak cseppfolyóssá olvasztotta a cukiskodásával, kiriszálja a popóját a konyhába. Ha pedig a páromnak némi kétsége támadna, mit akar, azt is gyorsan eloszlatja egy kis morgolódással, csaholással a falatkákat tartó fémdobozt fixírozva.

Miután pontosan tudja, hogy a barátom mindig „lefekszik” az akaratának, a kutya egyetlenegy alkalmat sem hagy ki nyilván. Akkor most ki is jutalmaz kit valójában? Ezen nagyon elgondolkodtam.

Ugyanezzel a pozitív megerősítős módszerrel tanította meg a pasimnak azt is, hogyan szereti az eldobálós-visszahozós játékot. De annyira imádnivaló kis fazon, hogy képtelen vagyok haragudni rá ezért!" – teszi hozzá a lány.

Neked is van kutyád? Hagyod, hogy kibűvölje belőled, amit éppen akar? S ha igen, meddig engedsz neki?

Galériánkból pedig megtudhatod, melyek a leghuncutabb kutyafajták, amik imádnak rosszalkodni?