Igaz a legenda? A túl kedves pasik nem kellenek a nőknek?

Borítókép: Igaz a legenda? A túl kedves pasik nem kellenek a nőknek? Forrás: HBO
Ha rákattintottál erre a cikkre, akkor valószínűleg te is találkoztál már olyan pasival, aki túl jó volt, mégse akartál vele lenni. A Joy Magazin cikke.

Amikor minden idegszálad egyszerre üvölti, hogy VÉGRE, egy normális férfi, a szíved és a tested mégis nemet mond. Tényleg létezik ilyen? Vagy túldimenzionáljuk a dolgokat és mindig az elérhetetlen, megfejthetetlen férfiak után vágyunk?

Nos, (túl kedves )uraim, nézzük, mi a válasz!

Az érzelmileg elérhetetlen férfiakhoz való vonzódás oka lehet, hogy sokszor a testi vágyat összetévesztjük a romantikus érzelmekkel.

Érezted már magad frusztráltnak amiatt, hogy úgy tűnt, reménytelenül belezúgtál egy érzelmileg elérhetetlen férfiakba, mégis gondolkodás nélkül pattintottad le a kedves, megbízható pasikat, ha közeledni próbáltak feléd?

Ha igen, akkor valószínűleg már dolgozol rajta, hogy megtörd ezt a szériát és ebben lehet, hogy éppen a pszichológiai magyarázat segít majd.

A szociálpszichológia egyik klasszikus tanulmányában Dutton és Aron egy olyan kísérletet végzett, amelyben egy női kísérletvezető két különböző híd végén állt, és véletlenszerűen kiválasztott férfiakat kért meg, hogy menjenek át a hídon, majd meséljenek el egy rövid történetet.
Az első híd egy stabil híd volt, amely 10 láb magasan egy nyugodt patak felett húzódott - nevezzük ezt a hidat "biztonságos hídnak". A második híd egy függőhíd volt, és 230 láb mélység, valamint sziklák tátongtak alatta - ezt nevezzük egyszerűen "ijesztő hídnak".

A kutatásból kiderült, hogy azok a férfiak, akik az ijesztő hídon keltek át, nagyobb valószínűséggel használtak szexuális utalásokat a rövid történet mesélése során. Az is valószínűbb volt, hogy később felhívták a nőt, miután megkapták a telefonszámát.

Miért használtak az ijesztő hídon átkelő férfiak több szexuális utalást, és miért találták vonzóbbnak a híd végén álló nőt, mint a biztonságos hídon átkelő férfiak?
Az eredmények azt sugallják, hogy ezek a férfiak a rendkívül izgalmas, bár kissé ijesztő hídon való átkelésből eredő izgalmi tüneteiket (mint például a megnövekedett szívverés vagy az izzadó tenyér) tévesen a nő iránti romantikus vagy szexuális vonzalomnak tulajdonították.

Ez a tanulmány segíthet megmagyarázni azt, hogy sok nő miért nem érzi a kémiát a kedves pasikkal, és miért éreznek vágyat olyan férfiak iránt, akik kiszámíthatatlanok.

De mit mondanak a nők? Tényleg létezik ez a jelenség?
Katt a galériára a személyes véleményekért:

Ezt tudtad a pasikról?