Hogyan próbálják meg kiheverni a szakítást a férfiak?

Borítókép: Hogyan próbálják meg kiheverni a szakítást a férfiak? Forrás: Getty Images
Lehet, hogy nem falnak jégkérmet nagykanállal egy romantikus film előtt pityeregve és nem tartanak félnapos shoppingtúrákat sem. Ugyanakkor a férfiaknak is megvannak tipikus megküzdési módszereik, amikkel általában megpróbálnak kilábalni egy szerelmi csalódásból. Cikkünkben ezekből szemezgetünk.

Százas csomag papírzsepivel egy limcsi film társaságában? Vagy egy egész napos shoppingolással? Édességet magadba tömve egy barátnőd vállán sírva? Te hogyan szoktad túltenni magad egy szerelmi csalódáson? Bár egy kapcsolat felbomlása általában mindkét félnek fáj, mégis a nők érzéseiről, tapasztalásairól hallunk, tudunk sokkal többet. Nem véletlenül, ugyanis a legtöbb férfi szégyell, vagy legalábbis nem szívesen beszél ilyesmikről nyíltan. Egyrészt azért, mert erre nevelték, másfelől még mindig az az általános nézet, hogy panaszkodni, „lelkizni” ciki és férfiatlan.

Mindezek fényében nem is csoda, hogy a férfiak nehezebben nyílnak meg és fejezik ki magukat e téren; a többség pedig inkább csendben, magában próbálja meg elgyászolni a véget érő párkapcsolatát. Ez azonban közel se jelenti azt, hogy ne viselné meg őket a dolog, sőt.

Ezt igazolja egy, a Binghamton egyetem kutatói által a közelmúltban végzett elemzés is. A felmérés során 5000 embert kértek arra, hogy egy érzelmi skálán helyezzék el a szakításukkal kapcsolatos negatív érzeteiket; testieket és lelkieket egyaránt. Az eredmények azt mutatták, hogy

bár a nők jóval intenzívebben élik meg a szakítással kapcsolatos fájdalmukat, a férfiaknak ellenben sokkal tovább tart kilábalni egy szakítás utáni érzelmi gödörből.

Ennek oka pedig abban keresendő, hogy nem feltétlen a leghatékonyabb megküzdési stratégiákat választják maguknak. Kivételek persze akadhatnak, akik csak erősítik a szabályt. Nézzük, kibeszélés helyett általában mi mindennel próbálkoznak a férfiak – több-kevesebb sikerrel.

Forrás: ITT

5 „módszer”, amivel egy pasi próbál meg átlendülni a szakításon