Borítókép: Hogyan lehetne jobb a szex egy hosszú párkapcsolatban? Forrás: Pixabay.com/ StockSnap

Hogyan lehetne jobb a szex egy hosszú párkapcsolatban?

Egy hosszú párkapcsolatban, ahogy múlnak az évek, úgy ritkul a szex is. Persze, tisztelet a kivételnek. Ők valószínűleg, 10-15-20 év házassággal a hátuk mögött, jól tudják mi kell az erotika életben tartásához. Mutatjuk miért is normális, ha néha alább hagy a vágy és van pár tippünk is a szexuális élet felrázására.

Ismerős történet, mintha hallattuk volna már: az első években, még az esküvőt követően is jól működik a szex. Érkeznek a gyerekek, velük egyre több tennivaló férkőzik be a pár életébe. Több terepen kell helytállni és nemcsak a párunk igényeit kell kielégíteni. Óhatatlanul lekerül a fókusz az intim együttlétekről és bekúszik a pár, a család életébe egy szinte állandó ritmusú, komótos hömpölygés. Reggel gyors ébredés, ha gyerekek vannak, oda a hajnali hancúrozás, helyette mindenkit el kell indítani a suliba, oviba, munkába. Este pedig hullafáradtan zuhan a kanapéra férj és feleség.

A gumióvszergyártó, Durex felmérése szerint, a szexuális vágy az elmúlt években csökkent. Ez a tapasztalat globálisan elmondható. A munka, a gyerekek, a kutya vagy épp az okoseszközök nyomogatása, elviszi a figyelmet a partnerről.

Ha azt tapasztalod, hogy csökken a nemi vágyad, akkor egy percig sem kell rosszul érezned magad emiatt.

Nincs olyan ember a világon, akinek a szexuális étvágya -egész életén át- habzsolva kívánja az erotikát.

Teljesen rendben van, hogy periodikusan hol nagyobb igényed van a szexre, hol kevesebb.

A nők esetében, a ciklikusság pedig alapvető helyzet. A menopauza elérésekor csökken az ösztrogén és az a minimális tesztoszteron szint is. Ennek következtében fogy a szexuális érzékenység is. Kevésbé izgató a simogatás, a csók, az érintés, illetve az ösztrogén szint megfogyatkozása következtében a hüvely vérellátása is alábbhagy, így fájdalmasabb lesz a szexuális együttlét a hüvely szárazsága miatt.

Teljes mindegy, hogy idősebbek vagy fiatalabbak vagyunk, minden korban könnyű beleragadni az intimitástól megfogyatkozott párkapcsolatba. Ám, ha már felismered, hogy a szexmentességgel egyre inkább eltávolodtok egymástól, mint férfi és nő, akkor már csak meg kell találnotok az egymáshoz visszavezető utat. Fontos viszont, hogy ebben ne legyen erőlködés, párodnak és neked sem. A szex szóljon az élvezetről, ne az erőlködésről.

Galériánkban öt olyan párkapcsolatot feltüzelő ötletet hozunk, ami újra közelebb tud vinni benneteket egymáshoz és a szex nem csak egy kikopott, régi emlék lesz.