A férjem mindig megadja nekem ezt az egy dolgot az ágyban, és ezért még 15 év házasság után is működik köztünk a szex

Borítókép: A férjem mindig megadja nekem ezt az egy dolgot az ágyban, és ezért még 15 év házasság után is működik köztünk a szex Forrás: Stock Snap / Pixabay
Van, akinek ott kezdődik a szex, hogy berakja. És ott végződik, hogy elmegy. Hát, nálunk nem. Tulajdonképpen akár unalmasnak is nevezhetném a forgatókönyvünket, mégis működik. Alma története

Az az igazság, hogy korábban sokkal izgalmasabb volt a szexuális életünk. Volt példa irodai szexre, beöltözős mókára és spontán együttlétekre is. Hja, amikor még fiatalok voltunk és bohók! És nem voltunk szülők.

Ma, két gyerek után minden a szexuális életünk, csak nem spontán. Dolgozunk, háztartást vezetünk, gyerekeket hordozunk különórákra, ismerős, nem? Nekem az alapvető fizikai és mentális érzetem az, hogy baromi fáradt vagyok. A szexre valahogy úgy tekintek, mint szükséges jóra. Nem izzik fel egyből a gondolatára a testem, de tudom, hogyha rászánom magam, akkor jó lesz.

Igen, rá kell szánnom magam. Általában előre egyeztetjük, hogy „akkor ma este, jó”? Aztán néha este 10-kor egymásra nézünk, hogy „majd holnap, jó?”. Kábé hetente egyszer vagyunk együtt, és ez szinten tartásnak elég.

Bevallom, én vagyok a passzívabb fél az ágyban. Többet dolgozom, mindig én altatom a gyerekeket, ráadásul az alvásigényem is nagyobb, mint a férjemé. Szóval szinte állandóan fáradt vagyok. De mintha lenne köztünk egy kimondatlan egyezség: nem mondom le fáradtságra hivatkozva a szexet (csak néha), ő pedig elfogadja, hogy kicsit kisebb amplitúdóval teszem oda (na jó, néha csak hagyom) magam.

A forgatókönyv valójában tök uncsi, de számomra teljesen megfelelő. Az én tempómban haladunk. És az az igazság, hogy én szeretem, ha mindig a kályhától indulunk. Még csak nem is az ölelkezéstől. Hanem egy kis beszélgetéstől és kuncogástól a paplan alatt. És csókolózni is szeretek (ti szoktatok még?). És aztán jöhetnek az ölelések, simogatások és a … többi. Kicsit mindig mintha az első lenne. Vagy mintha a kapcsolat elején járnánk. És az a dolog, amit a férjem mindig megad nekem – a fentieken túl – nem más, mint az, hogy előbb mindig engem juttat el a csúcsra. Türelem, önzetlenség, odaadás: igen, igen. És aztán persze a férjem is mindig elnyeri méltó jutalmát.

7 szuper további tipp