Ezzel kérte meg a barátnője kezét - nagyon rosszul sült el

Borítókép: Ezzel kérte meg a barátnője kezét - nagyon rosszul sült el Forrás: Getty Images
Poénnak szánta, a lány viszont mélységesen megbántódott, mondván a párja belőle és a kapcsolatukból űzött gúnyt.

„Az öt éve tartó kapcsolatunk utóbbi 3 évében a barátnőm meglehetősen sokszor adta a tudtomra, hogy boldogan hozzám jönne már feleségül. Ilyenkor rendre azt mondtam neki, hogy csak nyugodjon meg, várjon; mert ami késik, az nem múlik” – kezd bele a történetbe a fiú.

„Nemrégiben elmentem a cimborákkal sörözni, sikerült alaposan eláznom. Játékgépeztünk is, az este folyamán pedig nyertem egy vacak kis műanyag karikagyűrűt valahol. Az alkoholgőzös pillanat hevében nagyon megörültem neki, mert az ötletem támadt, hogy poénból ezzel kérem meg a barátnőm kezét – ha már úgyis folyton ezzel nyúz. A hasonlóan kapatos haverjaimnak is borzasztóan tetszett az ötlet, bőszen helyeseltek. Nagy mellénnyel mentem haza. Éjfél körül lehetett már, mikor, betrappoltam a hálóba és felráztam az alvó barátnőmet. Azonnal kelj fel! – adtam nyomatékot a „kérésemnek”. Szegény, először azt sem tudta, hol van, megijedt, hogy valami baj történt. Miután biztosítottam róla, hogy szó sincs semmi ilyesmiről, felszólítottam, hogy üljön ki az ágy szélére. Majd féltérdre ereszkedtem, és a szánalmas, bazári nyereményemet felé nyújtva feltettem a nagy kérdést, hozzám jönne-e feleségül.

Alighogy ezt kimondtam, nem bírtam tovább, kitört belőlem a röhögés
folytatja.

„Nos, nem egészen az történt, mint amire számítottam. A barátnőm teljesen kiakadt, kiabálni kezdett, hogy ezt tényleg komolyan gondoltam-e. A következő pillanatban pedig már repültek is felém az ágyról a párnák, amit csak ért, azt vágta is a fejemhez. Miután elfogyott a dobálni való, kirohant a fürdőbe, magára zárta az ajtót és zokogásban tört ki. Én még messze nem voltam józan, nem is tudtam abbahagyni a röhögést.

Nem hiszem el, hogy voltál képes ilyesmire? Amikor pontosan tudod, milyen sokat jelent(ene) nekem a házasság? Hogy csúfolhattad meg ezt ennyire? – záporoztak rám a dühödt és elkeseredett kérdései.

Nem tűnt fel, hogy csak poénnak szántam? – kérdeztem vissza, de nem kellett volna.

Egy ilyen gyűrűvel talán jobb is – jött a válasz a fürdő mélyéről. Nem tudtam neki egyebet mondani, így lefeküdtem aludni.

Másnapra sem enyhült a helyzet, sőt: közölte velem, hogy nem csak őt, de az egész kapcsolatunkat gúnyoltam ki ezzel. Bocsánatot kértem tőle sokadszorra is, de nem hallja meg. Szerintem kissé már eltúlozza a dolgokat, olyan gyerekesen viselkedik. Pedig tervben van, hogy megkérem a kezét. Lehet, hogy végleg elszúrtam?” - teszi fel a nagy kérdést a fiú.

Véget ért a kapcsolata, egyedül ment el az eljegyzési fotózásra a menyasszony