Borítókép: Ezt árulja el párod ölelési stílusa! -derül ki Marla és Julian intimitás coachok cikkéből Forrás: Pixabay.com

Ezt árulja el párod ölelési stílusa! -derül ki Marla és Julian intimitás coachok cikkéből

Szemből, hátulról, oldalról, összeolvadósan ölel párod? Mutatjuk mi mit jelent!

Átkarol szemből, oldalról ölelve fogja át a vállad vagy épp két karja úgy tart, mint egy biztonsági öv, bárhogy legyen, az ölelés jó érzés. Persze, ha a másik félnek is jól esik. És miért ne esne jól, hisz az ölelés az első fizikai kontaktusunk, melyet újszülött bébiként megtapasztaltunk. Anyukánk első reakciója az volt, hogy magához ölelt, így e mozdulat intimitással, szeretettel és a törődés, biztonság érzésével teljesedik ki.

Az ölelés egész életünket végig kíséri. Szeretteink és a hozzánk legközelebb állok adnak és kapnak ebből a léleksimogató fizikai kontaktusból. De mit is jelent egyik-másik ölelés?

Az ölelés típusától függően lehet romantikus, intim, baráti, támogató, biztonságot nyújtó vagy épp lángoló szerelmet kifejező.

Nem, ezt nem én találom ki, a témának vannak bizony szakértői is. Marla Mattenson és párja, Julian Colker intimitás és kapcsolati coachok, bizony saját tapasztalataikat is összevetve szálazták szét az ölelés jelentését.

Forrás: Marla és Julian

Galériánkban most megmutatjuk az ölelés 7 típusát!