JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A leggyakoribb okok, amiért még mindig te futsz a férfi után!

Borítókép: A leggyakoribb okok, amiért még mindig te futsz a férfi után! Forrás: Getty Images/Henglein and Steets
Talán veled is előfordult már, hogy futottál a férfi után, és az is meglehet, hogy éppen most is ez a helyzet. Számtalan oka lehet, amiért ezt teszed, és úgy érzed, ez a helyes út. Elmondom, miért gondolod rosszul és azt is elárulom, hogyan juthatsz ki ebből a csapdából.

Nem egyedi eset, hogy valaki fut a férfi után. Ha csak az egyszerű, biológiai evolúciós elméletet nézzük, akkor talán kicsit megkönnyebbülhetünk, hogy nem feltétlenül velünk van a baj. Az elmélet szerint ugyanis úgy gondolhatjuk, hogy az a férfi - aki után futunk- rendelkezik azokkal a génekkel és előnyös fenotípussal - egy élőlény megjelenési sajátosságainak összessége-, amely alapján ő az, aki erősebb a vetélytársainál, így nagy valószínűséggel képes túlélni, szaporodni és védelmezni. Ezért gondolhatjuk őt ideális társunknak.

Az evolúciós elmélet alapjául szolgálhat annak a jelenségnek is, hogy mivel nem találjuk a számunkra ideális partnert, ezért gondolatainkban, fantáziánkban létrehozunk egy vágyott idolt, amit aztán kivetítünk a férfira, és lényegében az általunk hamis képekkel felruházott, két lábon járó illúziót kergetjük. Ilyen esetben a szerelem sem valós, hiszen nem a férfiba, hanem a képzeletünk szüleményébe vagyunk szerelmesek.

Ezek mellett természetesen számos magyarázat létezik, amikről azonban nem feltétlenül szeretnénk tudomást venni.

Nem kellünk a férfinak, de ezt nem vesszük észre, és nem fogadjuk el

Küzdünk, mindent megteszünk, futunk utána, és abban reménykedünk, hogy majd megváltozik, és akarni fog minket. Azonban, ha nincs meg a kölcsönösség, akkor minden további lépésünk teljesen felesleges. A kudarc könnyebb feldolgozása érdekében, magunkra kényszerítünk olyan gondolatokat, amiről azt gondoljuk, hogy ő gondolja. Ekkor tűnnek fel a képzelgések:

  • Azért nem ír vissza, mert időre, gondolkodásra van szüksége.
  • Azért nem jelentkezik, mert nagyon elfoglalt… és ekkor “eszünkbe is jut”, hogy tényleg említette, hogy pl. van egy fontos üzleti tárgyalása.
  • Azért nem ír, mert valami baj érte.
  • Feltételeket szabunk magunknak: Ha lefogyok, akkor kelleni fogok.

A férfi életét akarjuk élni

Mivel nincs saját életünk, vagy szánalmasnak érezzük azt, ezért megpróbáljuk az ő életét élni. Éppen ezért mindenhova követjük, olyan tevékenységet végzünk, amit ő, és amit lehet, azt utánozzuk. Így próbálunk magunknak kialakítani egy olyan életet, amire vágyunk.

Nincs saját célunk, és a férfit, vagy annak megszerzését tűztük ki célul

Nincs motivációnk, nincsenek saját céljaink, ezért azt tűztük ki célul, hogy megszerezzük a vágyottnak vélt férfit. Ezzel próbáljuk lekötni magunkat, így múlatjuk az időt, és ebben látunk értelmet.

Nem vesz észre a férfi, és nem tudjuk, hogy mit tegyünk

Amíg láthatatlanok vagyunk, addig nem fog minket senki sem észrevenni. Általában azért maradunk láthatatlanok, mert nincs önbecsülésünk, önbizalmunk, önértékelésünk, tartásunk, vagy csak éppen így védekezünk a veszélyekkel szemben.

Nem a valóságban élünk, hanem egy elképzelt világban

Nem érzékeljük a realitást magunk körül, és szeretnénk, ha a mesénk megvalósulhatna. Lényegében ez szorosan összefügg azzal, hogy a fejünkben egy idolt hozunk létre, és a nem létező után futunk. Őt találjuk délceg királyfinak, aki majd a megmentésünkre igyekszik, és mindent megteszünk azért, hogy észrevegyen minket.

Azt gondoljuk, hogy nincs nála jobb

Tétet adunk a kapcsolódáshoz és a férfihoz. Ekkor gondoljuk azt, hogy nincs nála jobb, nem találunk nála megfelelőbbet, ezért ragaszkodunk hozzá. A téteket és a ragaszkodást el kell tudni engedni, mert mindig van jobb, és olyan, aki a társunk lehet.

Lábtörlővé váltunk

Amikor ez az állapot bekövetkezik, az a női tartás, a női minőségek teljes hiányát jelzi. Elveszett belőlünk mindaz, amitől nők voltunk. Futunk az elérhetetlen után, feladjuk önmagunkat, nincs önazonosságunk, és egy reménytelen vágyat kergetünk. A reménykedés az ego játszmája, és mindig addig tart, amíg azt nem mondjuk: elég. A remény mindig feltételekhez kötött, mindig egy következő ponthoz igazodik, ami akár végtelen is lehet.

A férfi után futást még számtalan ok magyarázhatja, ami egyénenként eltérő és változó. A tudattalanban meghúzódó hitrendszereink számos módon adhatnak választ arra a kérdésre: “Miért futok a férfi után?”

Ha te is szeretnéd befejezni az eredménytelen szélmalomharcot, ha te is szeretnéd megélni a reménytelen szerelem helyett a beteljesült szerelmet, akkor gyere el az “Érd el, hogy ő fusson utánad” tanfolyamra, ahol megtudhatod, hogy mi a probléma, elengedheted, hogy te fuss utána, és elérheted, hogy valóban ő tegyen feléd lépéseket.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Ha már megvan a kiszemelted, ne szúrd el! Ezeket ne tedd, ha hosszú párkapcsolatot szeretnél: