Borítókép: 3 apró új szokás, amivel sokkal lett jobb a házaséletünk! Forrás: Getty Images

3 apró új szokás, amivel sokkal lett jobb a házaséletünk!

A gyermekeink születése után egyszerűen bedaráltak minket a hétköznapok és ha ez nem lett volna elég, a karantén végképp betett a házaséletünknek. Monoton nappalok és kifáradt unalmas esték. A férjemmel csak ültünk egymás mellett a kanapén miután a gyerekeink elaludtak, és ahelyett, hogy együtt töltöttük volna végre a nyugis perceket, mind a ketten a telefonunkat vagy a laptopjainkat nyomkodtuk.

Aztán egyszer csak megelégeltem, hiszen hiányoztak a régi összebújások a kanapén, a nagy beszélgetések esténként vagy éppen titkos nassolások egy film mellett, amikor végre miénk az éjszaka. Ki ez a két beszürkült ember egymás mellett? – tettem fel magamnak a kérdést. Kérem vissza a szuper házas életünket!

Úgyhogy radikális változtatásokat eszközöltem és mind a ketten meglepődtünk, hogy mi lett az eredménye!

Félre a telefonokkal!

Az első változtatás, amit azonnal bevezettem, hogy este 8 után már nem vesszük elő a telefonjainkat. Mikor lefektetjük a gyerekeket, kikapcsoljuk az internetet a készülékeinken, hogy ne vonja el a figyelmünket, vajon mi történik a nagyvilágban. Így inkább egymásra tudunk figyelni.

Közös filmezéssel hangolódunk:

Az elmúlt időszakban, ha a férjem nem a telefonját nyomkodta, akkor a meccset nézte a tévében. Megkértem, hogy cseréljük le a sportot egy olyan filmre, ami mind a kettőnknek tetszik. Ilyenkor készítek egy kis nasit is, amit mostantól összebújva eszegetünk, míg mozizunk. Ha már igazából nem lehet mostanában elmenni, otthon randizunk.

Korábban megyünk ágyba:

Míg az utóbbi időben a kanapén aludtunk el és már csak félálomban botorkáltunk be az ágyainkba, amikor az éjszaka közepén felriadtunk, hogy már megint elszundikáltuk, most megfogadtuk, hogy legkésőbb 9 és 10 között bemegyünk közösen az ágyunkba. Ilyenkor még nem vagyunk annyira fáradtak, így az ágyban össze tudunk még bújni, esetleg tovább is menni a szimpla ölelkezésnél.

Őszinte és vicces tweet-ek a házasság mindennapjairól